Πήρε το Χρυσό με σπασμένο πόδι...

17:58 13/2/2014 - Πηγή: AEK365

Η Πολωνή πρωταθλήτρια πέτυχε μια συγκλονιστική νίκη, δεδομένης της κατάστασής της, που την είχε αναγκάσει μερικές ημέρες πριν να αποσυρθεί από το αγώνισμα του σπριντ, ενώ τερμάτισε στην 6η θέση στο ελεύθερο σκι αντοχής του περασμένου Σαββάτου (8/2).

Όμως, χωρίς να κοιτάξει πίσω και κάνοντας δυναμικό ξεκίνημα, έχοντας ήδη ένα προβάδισμα 9.1 δευτερολέπτων από τις υπόλοιπες συναθλήτριές της, από τα μισά της διαδρομής, σημείωσε τους καλύτερους χρόνους και στα τρία ενδιάμεσα σημεία ελέγχου, πανηγυρίζοντας το χρυσό

μετάλλιο με συνολικό χρόνο 28 λεπτά και 17.8 δευτερόλεπτα.

Αυτό ήταν το 5ο ολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα της Κόβαλτζικ και δεύτερο χρυσό μετά τη νίκη της στον κλασικό αγώνα των 30χλμ πριν από τέσσερα χρόνια στο Βανκούβερ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Σουηδή Σάρλοτ Κάλα με 28:36.2 και στην τρίτη η Τερέζ Γιόχαουγκ από τη Νορβηγία με 28:46.1.

Υψηλές οι θερμοκρασίες και αυτή τη μέρα, με το θερμόμετρο να φτάνει στους 13 βαθμούς Κελσίου, και την Νορβηγίδα Μάριτ Μπιέργκεν, που ήταν από τα φαβορί του τελικού, να περιορίζεται στην πέμπτη θέση, αναφέροντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω του ήλιου. Ίδιο το πρόβλημα και για την Ρωσίδα Ναταλία Ζούκοβα, η οποία τερμάτισε στην 7η θέση, αναφέροντας ότι ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα