Πήρε το Superclasico η Ρίβερ

08:05 28/11/2014 - Πηγή: AEK365

Σε αντίθεση με το βαρετό 0-0 της προηγούμενης εβδομάδας, η ρεβάνς ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και τη Μπόκα Τζούνιορς στο "Μονουμεντάλ" ήταν ντέρμπι με τα όλα του με τη Ρίβερ να είναι εκείνη που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα κερδίζοντας τη μεγάλη αντίπαλο με 1-0.
Το Superclasico ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις όταν 15 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη, η Μπόκα Τζούνιορς κέρδισε πέναλτι όταν ο Ρόχας ανέτρεψε τον Μέλι. Ο Τζιλιότι ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Μπαροβέρο απέκρουσε κρατώντας το μηδέν.

Η Ρίβερ Πλέιτ ανέβηκε και στο 9ο λεπτό ο Πισκουλίτσι σούταρε για να διώξει ο Οριόν αλλά στο 16' ο παίκτης της Ρίβερ Πλέιτ δεν αστόχησε και με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 1-0. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Μπόκα Τζούνιορς είχε μόλις μια καλή στιγμή για να ισοφαρίσει όταν στο 31ο λεπτό ο Τζιλιότι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο βοηθός ακύρωσε, κακώς, το γκολ υποδεικνύοντας τον παίκτη σε θέση οφσάιντ.
Στην επανάληψη, η Μπόκα Τζούνιορς δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτάσει στην ισοφάριση με τη Ρίβερ Πλέιτ να χάνει ευκαιρίες να "καθαρίσει" το παιχνίδι με τους Γκουτιέρες, Σάντσες, Μόρι και Πισκουλίτσι.
Η Ρίβερ Πλέιτ δεν απειλήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα και μετά από ένα Superclasico με πολλή ένταση, ξύλο, εννέα κίτρινες κάρτες και μια αποβολή πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα.
Έτσι, πήρε εκδίκηση για τον αποκλεισμό της από τη Μπόκα Τζούνιορς δέκα χρόνια πριν, στα προημιτελικά της διοργάνωσης, και τώρα ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με την Ατλέτικο Νασιονάλ.
Η παράδοση είναι με το μέρος της Ρίβερ Πλέιτ αφού δυο φορές που αντιμετώπισε ομάδες από την Κολομβία σε τελικούς Κόπα Λιμπερταδόρες, ισάριθμες φορές έχει κατακτήσει το τρόπαιο.

Δείτε τη φοβερή ατμόσφαιρα στο "Μονουμεντάλ" εδώ και στα βίντεο που ακολουθούν τις κυριότερες φάσεις του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα