«Πηγαίναμε με 190χλμ/ώρα»

12:46 25/7/2013 - Πηγή: AEK365

Η Ισπανία είναι συγκλονισμένη με την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα βορειοδυτικά της χώρας όταν τρένο εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα τουλάχιστον 78 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο.
Η εφημερίδα EL PAIS δημοσίευσε τον διάλογο του μηχανοδηγού με τον σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό να φέρεται να παραδέχεται πως το τρένο έτρεχε με υπερδιπλάσια ταχύτητα από την επιτρεπόμενη. Συγκεκριμένα, ο μηχανοδηγός φέρεται να είπε: "Πηγαίναμε με 190χλμ/ώρα. Ελπίζω να μην έχουμε νεκρούς, γιατί δεν θα το αντέξει η συνείδηση μου. Είμαστε άνθρωποι,

είμαστε άνθρωποι".
Οπως σημειώνει η El Pais η ανώτερη ταχύτητα διάβασης των αμαξοστοιχιών για το συγκεκριμένο σημείο της σιδηροδρομικής γραμμής ήταν τα 80 χλμ./ω.

Στην πόλη, ιδιαίτερή του πατρίδα, βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι. Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Γαλικίας κήρυξε επταήμερο πένθος.

Εν τω μεταξύ έχει αρχίσει η μακάβρια διαδικασία της αναγνώρισης των 78 νεκρών, ενώ σύμφωνα με τις Αρχές, τουλάχιστον 20 από τους 130 τραυματίες, είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα