Πέθανε ξαφνικά ο σεναριογράφος της σειράς ''Της Ελλάδος τα Παιδιά''

11:38 25/2/2015 - Πηγή: AEK365

Ο Δημήτρης Βενιζέλος, συγγραφέας και σεναριογράφος της θρυλικής σειράς «Της Ελλάδος τα Παιδιά», βρέθηκε νεκρός από ανακοπή καρδιάς στα 56 του χρόνια, στο σπίτι του στη Χαλκίδα, το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Ο Δημήτρης Βενιζέλος γεννήθηκε

στη Χαλκίδα το Μάρτιο του 1959 και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Συνεργάστηκε στενά με τον συνθέτη Δημήτρη Λέκκα κι έγραψε στίχους για τραγούδια, με πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά το "Έγκλημα", που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Ιθάκης.
Στη δισκογραφία κυκλοφόρησαν σε στίχους τα έργα του: "Κοντινό πλάνο", "Νύχτα κι άλλη νύχτα", "Φωτεινές επιγραφές", "Η νύχτα το απαιτεί", κ.ά.

Με μακρά πορεία στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το θέατρο, ο Δημήτρης Βενιζέλος τα τελευταία χρόνια ζούσε στη γενέτειρα του, την Χαλκίδα.

Έγραψε και σκηνοθέτησε ραδιοφωνικές εκπομπές για το Δεύτερο Πρόγραμμα, δούλεψε σε εκπομπές του ΣΚΑΪ, συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη σε δύο επιθεωρήσεις για το Θέατρο Παρκ, έγραψε σήριαλ. Σε συνεργασία με σχολεία και ερασιτέχνες έγραψε και σκηνοθέτησε τις παραστάσεις: "Χαλκίδα, πατρίδα μου, τελεία τζι αρ", "Τερατίνι", "Τι συνάντησε ο εξωγήινος".

Keywords
Τυχαία Θέματα