Πέθανε ο ερμηνευτής του «The Windmills Of Your Mind» (VIDEO)

16:42 22/10/2013 - Πηγή: AEK365

Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο βρετανός τραγουδιστής Νόελ Χάρισον, ο οποίος έγινε διάσημος στη δεκαετία του 1960 ερμηνεύοντας το τραγούδι «The Windmills Of Your Mind» του Μισέλ Λεγκράν. Το τραγούδι που «έντυνε» την φημισμένη ταινία «Υπόθεση Τόμας Κράουν» με τον αξέχαστο Στιβ ΜακΚουίν και τη Φέι Ντάναγουεϊ, βραβεύτηκε το 1968 με το αντίστοιχο Οσκαρ.
Ο Νόελ Χάρισον υπήρξε αρχικά ένας αθλητής του αλπικού σκι και συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

του 1952 στο Οσλο και του 1956 στην Κορτίνα της Ιταλίας.
Γιος του θρυλικού εγγλέζου ηθοποιού Ρεξ Χάρισον - βραβεία Τόνι, Χρυσή Σφαίρα και Οσκαρ ως καθηγητής Χίγκινς στο ανεπανάληπτο «Ωραία μου κυρία» - ο Νόελ Χάρισον στράφηκε γρήγορα στην τέχνη και στο τραγούδι.
Σύμφωνα με μια βιογραφία του, μάλιστα, αρχικά τραγουδούσε σε ένα ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο, προτού αποφασίσει να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιστρέψει στη Βρετανία στη δεκαετία του 2000. «Δεν μου άρεσε που ήμουν διασημότητα» είχε πει, ο γιος του σερ Ρεξ και της πρώτης από τις έξι του γυναίκες, της Κολέτ Τόμας.
Ο Χάρισον πέθανε στο σπίτι του στο Ντέβον ανέφερε την Τρίτη το BBC.
Η καριέρα του υπήρξε άνιση. Είχε μια σπάνια επιτυχία και ένα Οσκαρ αλλά και μεγάλες περιόδους στις οποίες έβρισκε δουλειές κυρίως χάρη στους ατζέντηδές του και στο βαρύ όνομα του πατέρα του σε τηλεοπτικές εκπομπές και βαριετέ. Ο ίδιος είχε αστειευτεί ότι ήταν και αυτός μέρος της «βρετανικής εισβολής» στις ΗΠΑ στα 60s όπως και οι Beatles. «Εκείνοι είχαν επιτυχίες και συναυλίες, εγώ αγόρασα ένα σπίτι στο Λος Αντζελες».
Ακόμη και το πώς οδηγήθηκε στην επιτυχία του «The Windmills Of Your Mind» υπήρξε για τον ίδιο κάτι το ασύμμετρο. «Δεν μου έμοιαζε και κάτι το ιδιαίτερο εκείνη την εποχή. Πήγα στο στούντιο ένα μεσημέρι, το τραγούδησα και μετά το ψιλοξέχασα» είχε διηγηθεί σε μια συνέντευξή του για το οσκαρικό τραγούδι. Ενα Οσκαρ που δεν το ερμήνευσε καν εκείνος όπως συνηθίζεται στη βραδιά της απονομής: Απουσίαζε σε γυρίσματα μιας άσημης ταινίας στη Βρετανία και το τραγούδησε αντί για αυτόν ο Χοσέ Φελισιάνο. Παρ' ολ' αυτά η ερμηνεία του Χάρισον έχει κάτι το μοναδικό.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα