«Πεσμένη» η αγορά

08:40 22/12/2012 - Πηγή: AEK365

Λίγες ημέρες απομένουν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και απ' ό,τι φαίνεται η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα τις εορταστικές τους αγορές. Σύμφωνα με τους εμπόρους, η καταναλωτική δαπάνη της αγοράς είναι πεσμένη σε σχέση με πέρυσι, αν, και η πλειοψηφία των καταστηματαρχών έχει ρίξει τις τιμές ή έχει κρατήσει τις ίδιες με το προηγούμενο έτος.

Σε μια

δύσκολη περίοδο για τους καταναλωτές, αρκετοί είναι αυτοί που σε ό,τι αφορά το εορταστικό τραπέζι, αρκούνται στο να ψωνίζουν τα άκρως απαραίτητα και μόνο. Οι καταναλωτές επισκέπτονται τα μαγαζιά, μπαίνουν, κοιτούν, ρωτάνε άλλα δεν αγοράζουν. Και όταν αγοράζουν, παίρνουν μικρές ποσότητες. Πολύς κόσμος δυσκολεύεται οικονομικά και αυτό φαίνεται, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι έμποροι.

Ενδεικτικά, το γουρουνόπουλο πωλείται προς 2,99 ευρώ το κιλό, το ντόπιο βοδινό προς 2,49 ευρώ το κιλό και το κοτόπουλο προς 2,39 ευρώ το κιλό.

Πάντως, σήμερα, τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση στην Βαρβάκειο Αγορά της Αθήνας, καθώς χιλιάδες πολίτες από κάθε περιοχή της Αττικής θα βρεθούν στην κεντρική αγορά της πρωτεύουσας, προκειμένου να προμηθευτούν τα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα για το οικογενειακό τραπέζι. Ενώ, τα καταστήματα θα παραμείνουν και αύριο, Κυριακή, ανοικτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα