Περίπατος στα Γιάννενα

21:32 17/12/2012 - Πηγή: AEK365

Mε τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη νίκησε 3-1 τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα με δύο γκολ του Σαλπιγγίδη και ένα του Αθανασιάδη.

Το ματς

Ο ΠΑΣ μπήκε ορμητικά στο γήπεδο και φρόντισε να πιέσει ασφυκτικά την άμυνα του ΠΑΟΚ.Οσο περνούσε ο χρόνος ο ΠΑΟΚ

ισορροπούσε, χωρίς, πάντως, να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο 15', ωστόσο, ο Λίνο επιχείρησε να βγάλει τετ α τετ τον Αθανασιάδη, αλλά τελευταία στιγμή πρόλαβε και μπλόκαρε ο Φεγκρούς, ενώ στο 18' και πάλι με εκφραστή τον Λίνο, ο ΠΑΟΚ έφτιαξε φάση, όταν ο Βραζιλιάνος σέντραρε και ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Στην συγκεκριμένη φάση δόθηκε έμμεσο φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, το οποίο ξεσήκωσε έντονες διαμαρτυρίες από την κερκίδα, αφού ο Παππάς υπέδειξε ότι η μπάλα πήγε στα χέρια του Φεγκρούς μετά από παρέμβαση του Τσουκαλά. Το εκτέλεσε ο Σαλπιγγίδης, βάζοντας τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού.Στο μεσοδιάστημα ο ρυθμός έπεσε, μέχρι το 32' που ο Κάτσε έβγαλε τον Κλάους απέναντι από τον Φεγκρούς, ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ δεν αστόχησε και με εξαιρετικό πλασέ έκανε τον "Δικέφαλο" απόλυτο αφεντικό του ματς. Ο ΠΑΣ, ωστόσο, λίγο έλειψε στο 35' να μειώσει, σε πρώτη φάση με τον Κολοβέση, ο οποίος πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής και λίγο αργότερα με σουτ του Ιλιτς που κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο κινούνταν σε ρυθμό που εξυπηρετούσε τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΣ είχε την κατοχή, στριφογύριζε έξω από την περιοχή του Χακόμπο, όμως δεν μπορούσε να την πατήσει και να δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα. Παράλληλα, στην... τρίτη του επίσκεψη στα καρέ του Φεγκρούς, ο Σαλπιγγίδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ και «κλείδωσε» το τρίποντο για την ομάδα του Δώνη. Το υπέροχο γκολ του Ίλιτς ξανάβαλε τον ΠΑΣ στο παιχνίδι, όμως αυτό δεν άλλαξε δραματικά κάτι. Ο ΠΑΟΚ έφυγε από τα Γιάννενα με μια σπουδαία νίκη, μείωσε στους οκτώ από τον Ολυμπιακό και την κορυφή και σίγουρα μπορεί να κρατήσει την αποτελεσματικότητα που έβγαλε στο παιχνίδι του.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Κειτά (60' Βίλα), Τσουκαλάς, Οικονόμου (77' Ντάσιος), Μιχαήλ, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Ιλιτς, Κοροβέσης (87' Νικλητσιώτης).

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Βιβιάν, Κουμάλο, Λίνο, Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ (82' Ρομπέρ), Λόρενς (77' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (89' Κίτσιου), Αθανασιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα