Περιμένουν και άλλο «χαράτσι» 2 εκατ. ευρώ

12:08 10/4/2012 - Πηγή: AEK365

Σταματημό δεν έχουν τα κακά μαντάτα που φτάνουν στη διοίκηση της ΑΕΚ, καθώς μετά το πρόβλημα που υπήρξε (και υπάρχει) με το άρθρο 44 και τις οφειλές της ΠΑΕ στο Δημόσιο, για την περασμένη χρονιά, στην Ένωση περιμένουν ένα ακόμα «χαράτσι». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sportday», στην ΑΕΚ περιμένουν πως θα υπάρξει συνέχεια στις «λυπητερές», αφού στον δημοσιευμένο διαχειριστικό έλεγχο της εταιρείας, για τις χρήσεις 2004-2009, αποκαλύφθηκαν πράξεις και

παραλήψεις που δεν ήταν εν γνώσει της Εφορίας. Στην Ένωση έχουν βάσιμους λόγους να φοβούνται πως ένα νέο πρόστιμο, της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ, είναι προ των πυλών και φυσικά θα πρόκειται για έναν επιπλέον -από τους πολλούς- βραχνά που θα έχει να καλύψει η ομάδα.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του aek365, αυτό το μαντάτο μόνο καινούργιο δεν θα είναι. Μπορεί στην νυν διοίκηση να ενημερώθηκαν πρόσφατα για τις προθέσεις του ΣΔΟΕ να διεξάγει έλεγχο, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από τον διαχειριστικό της BDO, ωστόσο, 100% ενήμερη ήταν η διοίκηση Αδαμίδη. Και αυτό διότι πρώην στέλεχος της ΠΑΕ, από το οικονομικό επιτελείο της εταιρίας, είχε ενημερώσει (όπως διαρρέεται) πως η δημοσιοποίηση των στοιχείων, είναι δεδομένο ότι θα κάνουν τη Δίωξη να ασκήσει έρευνα και εκεί θα αποκαλυφθούν τα κενά που υπάρχουν. Κάτι για το οποίο δεν αποκλείεται να ήταν ενήμερος και ο τότε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Πέτρος Παππάς, μέσω του ανθρώπου που έβαλε στην προεδρική καρέκλα.

Βεβαίως, ακόμα επισήμως δεν είναι ενήμεροι στην ΑΕΚ, ούτε αυτό θα σημαίνει πως το συγκεκριμένο ποσό θα πρέπει να καταβληθεί άμεσα, όπως συμβαίνει με το 1,250 εκατ. ευρώ του άρθρου 44, όμως δεν παύει να αποτελεί ένα ακόμα οικονομικό «αγκάθι» στην... πολύπαθη ΑΕΚ.

Και βεβαίως κανείς δεν φέρει ευθύνη για το συγκεκριμένο «χαράτσι» πλην συγκεκριμένων ανθρώπων. Του Σταύρου Αδαμίδη, που ήταν ο τότε πρόεδρος και φυσικά του Πέτρου Παππά, που ήταν μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ αλλά και ο κύριος «εμπνευστής» της δημοσιοποίησης του διαχειριστικού ελέγχου. Και φυσικά, σωστά και έπραξαν τότε στην ΠΑΕ, καθώς κάποια πράγματα -και δη τόσο σοβαρά- θα πρέπει να γίνονται γνωστά στον κόσμο, ωστόσο όλα έχουν και το... αντίτιμό τους. Εφόσον λοιπόν ο τότε μεγαλομέτοχος επέλεξε τον δρόμο της διαφάνειας, ως όφειλε να κάνει, θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη αυτής της πράξης και όχι φυσικά να πληρώσει η επόμενη διοίκηση ή ο επόμενος μεγαλομέτοχος (ή «ομάδα» μετόχων) πρωτοβουλίες παλιότερων διοικήσεων. Και μάλιστα τόσο ακριβά.

Από την άλλη βέβαια, είναι απορίας άξιον πως είναι δυνατόν την στιγμή που δημοσιοποιείται διαχειριστικός έλεγχος της εταιρίας, ο οποίος μπορεί να... κουβαλάει μαζί του και «χαράτσι» 2 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή να αποκρύπτονται άλλα σοβαρά θέματα, όπως είναι αυτά που προκύπτουν καθημερινά από την εφορία (και όχι μόνο από εκεί) και φέρνουν την ΑΕΚ ένα βήμα από το κραχ. Είναι δεδομένο πως με όσα συμβαίνουν στην ομάδα, ο κόσμος δεν θα πρέπει να μένει στο σκοτάδι και καλό θα ήταν να γνωρίζει τα πάντα, όταν μάλιστα πολλές φορές έχει κληθε

Keywords
Τυχαία Θέματα