Πέρασε από Κρήτη ο ΠΑΟ

23:26 26/10/2013 - Πηγή: AEK365

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Διαιτητής: Ιωάννης Τοπούζης

Βοηθοί: Δαμνιανός Ευθυμιάδης, Ιορδάνης Δημητριάδης

Οι στόχοι τους ήταν εκ διαμέτρου αντίθετοι. Ο Εργοτέλης ήθελε να διατηρήσει το αήττητο. Ο Παναθηναϊκός να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη. Και από τη στιγμή που οι Κρητικοί πέταξαν στα σκουπίδια τις ευκαιρίες που είχαν για να πετύχουν το πρώτο, τελικά οι Πράσινοι ήταν αυτοί που... εξετέλεσαν την αποστολή τους.

Η αρχή του ματς ανήκε στον Εργοτέλη που μπήκε δυνατά και δημιούργησε

ευκαιρίες. Σε όλες, όμως, ο Στέφανος Καπίνο αντέδρασε σωστά (Χαντί, Μπατιμπανγκά). Ο Παναθηναϊκός «έμεινε» σε κάποια μακρινά σουτ και έτσι το ημίχρονο πέρασε, χωρίς γκολ. Το δεύτερο μέρος δεν είχε τίποτα αξιόλογο για τα πρώτα 25 λεπτά και το ματς άρχισε να... φαίνεται που πάει όταν ο Μπατιμπανγκά σπατάλησε ακόμη μια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν με πλασέ από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ. Και επειδή η μπάλα τιμωρεί, ο Φιγκερόα έκανε τη... δουλειά στο 83'. 'Επειτα από διαδοχικά λάθη των παικτών του Εργοτέλη, ο Μπεργκ πήρε την μπάλα και... εξόρμησε, από τα αριστερά. Ο Σουηδός σήκωσε το κεφάλι του, είδε την κίνηση του Αργεντινού, έβγαλε την ασίστ και ο τελευταίος με πλασέ «έγραψε» το 0-1. Ακολούθησε ένα ρεσιτάλ του Καπίνο με καίριες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Κρητικών και όλα έδειχναν ότι οι «πράσινοι» θα έφευγαν από το Ηράκλειο με το 0-1. Όμως ο Κουτρουμπής, που μπήκε στο ματς ως αλλαγή, έκανε το τελικό 2-0 με κεφαλιά στις καθυστερήσεις, έπειτα από σέντρα του Αμπείντ...

Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας (86' Αναστασάκος), Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Καρντόσο (89' Χαλκιαδάκης), Ρομάνο, Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Χαντί (68' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Λαγός, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν (81' Αμπεΐντ), Φίγκεροα (88' Κουτρουμπής), Μπέργκ (93' Κλωναρίδης)

Keywords
Τυχαία Θέματα