Πελέ: Ο Μέσι καλύτερος του Ρονάλντο

12:52 21/3/2015 - Πηγή: AEK365

Ο κορυφαίος των τελευταίων δέκα χρόνων είναι ο Λιονέλ Μέσι όπως υποστήριξε ο Πελέ ο οποίος πάντως έσπευσε να σημειώσει πως ο ίδιος ήταν καλύτερος από τον Αργεντινό.
Σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου τόνισε: "Δεν έχω δει ποτέ τον εαυτό μου να παίζει, αλλά νομίζω ότι ήμουν ο καλύτερος. Οι δυο καλύτεροι παίκτες αυτή τη στιγμή είναι προφανώς οι Ρονάλντο και Μέσι. Ποιος είναι ο καλύτερος; Ο Μέσι

είναι ο κορυφαίος των τελευταίων δέκα ετών. Είναι τρομερό να παίζεις στο ίδιο υψηλό επίπεδο δέκα χρόνια. Δεν παίζει ποτέ άσχημα και είναι πολύ ήσυχος. Ο Ρονάλντο είναι στράικερ που σκοράρει, όμως ο Μέσι το κάνει αυτό αλλά και βοηθάει και με ασίστ. Σε σύγκριση με τον Μέσι, εγώ ήμουν καλύτερος στο ψηλό παιχνίδι και σούταρα και με τα δυο πόδια".
Ο Πελέ βρίσκεται στην Αγγλία για να παρακολουθήσει από κοντά το Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μίλησε για τον αποκλεισμό των αγγλικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις: "Δεν νομίζω ότι κάτι είναι στραβό, απλά είναι ανεξήγητο. Για παράδειγμα, η Βραζιλία έχει κερδίσει πέντε φορές το Μουντιάλ, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει στις δυο διοργανώσεις που φιλοξένησε. Μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα εξηγήσεις. Θυμάμαι έβλεπα το Μουντιάλ του 1950 με τον πατέρα μου και χάσαμε στον τελικό του Μαρακανά. Του είπα... τι έγινε;... και μου είπε κλαίγοντας... Η Βραζιλία έχασε... Τώρα έχουμε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα και εγώ ήμουν αρκετά τυχερός για να κατακτήσω τρία. Όμως στο τελευταίο Μουντιάλ στη Βραζιλία χάσαμε. Το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο της Αγγλίας. Έχει καλές ομάδες, καλούς παίκτες, αλλά δεν τους βλέπεις να παίζουν στο εξωτερικό και να κερδίζουν εμπειρίες. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω για την Αγγλία".
Για την απόφαση του Στίβεν Τζέραρντ να παίξει ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ, την επόμενη σεζόν, ο Πελέ δήλωσε: "Μου αρέσει πολύ ο Τζέραρντ. Αν μπορούσα να επιλέξω μια ιδανική ενδεκάδα θα ήταν μέσα. Μπορεί πολλοί να μη θυμούνται, αλλά ο Μπεκενμπάουερ είχε παρόμοιο στιλ. Ο Τζέραρντ είναι ευφυής παίκτης. Δεν ξέρω πώς νιώθει, διάλεξε να πάει στο MLS όπως ο Κακά. Αν θέλεις να ξεκουραστείς και να αποσυρθείς, εκεί ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος. Ίσως θέλει να ηρεμήσει λίγο. Όταν έπαιζα εγώ στις ΗΠΑ, είχαμε τον Μπεκενμπάουερ, τον Μπεστ, τον Ζίκο και τον Κάρλος Αλμπέρτο. Ωστόσο, ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί πως το επίπεδο ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ είναι καλό".

Keywords
Τυχαία Θέματα