«Πάσα και κίνηση, πάσα και κίνηση»!

19:59 22/8/2013 - Πηγή: AEK365

Με εξαίρεση τους... αργοπορημένους Κάτσικα και Ράμα, καθώς και τον Παληαρούτα που έκανε ατομικό λόγω των ενοχλήσεων που αντιμετωπίζει, οι υπόλοιποι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά, δουλεύοντας για περίπου 45 λεπτά στην κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας. Αρχικά ο Δέλλας χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες, στο 1/3 του γηπέδου, με 2 μικρά τέρματα στην κάθε πλευρά. Σκοπός της άσκησης ήταν οι μεν να βρουν τον τρόπο να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα μέσα από συνδυασμούς και οι δε να πάρουν τη μπάλα στην κατοχή τους. Στη συνέχεια ο προπονητής της ΑΕΚ

άλλαξε την άσκηση, πραγματοποιώντας δίτερμα με τερματοφύλακες στο μισό γήπεδο, ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές του να δίνουν σωστά τη μπάλα και να κάνουν συνεχώς κίνηση στον κενό χώρο, για να μπορέσουν να αναπτυχθούν.

«Θέλω σωστές πάσες. Πάσα και κίνηση, πάσα και κίνηση! Μην είστε στατικοί. Απλωθείτε στον χώρο και βοηθήστε τους συμπαίκτες σας! Με το να κάνετε μία και μόνο κίνηση δίνετε στον συμπαίκτη σας τόσες επιλογές για να δώσει τη μπάλα, γιατί αυτόματα τραβάτε αντίπαλο μαζί σας. Το λέμε συνέχεια αυτό και πρέπει κάποια στιγμή να το κατανοήσουμε», είπε στους παίκτες του ο Δέλλας κατά τη διάρκεια της άσκησης που αφορούσε την κυκλοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα