Διώξτε τον ή πάρτε του το... διαβατήριο

18:26 8/4/2013 - Πηγή: AEK365

Αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη καταστροφή της ιστορίας της βρίσκεται η ΑΕΚ. Η ομάδα του Λίνεν όχι απλά δεν στάθηκε στο ύψος της κρισιμότητας του σημερινού αγώνα αλλά έπαιξε σαν να μην είχε κανένα στόχο, σαν να είναι η πιο αδιάφορη ομάδα του πρωταθλήματος και βέβαια όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό έχασε με κάτω τα χέρια από τον ΠΑΣ με 2-0. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου που έκανε πλάκα με τον Λίνεν πέτυχε την πιο εύκολη νίκη της στο πρωτάθλημα και σχεδόν εξασφάλισε την έξοδο της στην Ευρώπη ενώ από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ

θα πρέπει να τα παίξει ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ με τον Πανθρακικό αφού με όποιο άλλο αποτέλεσμα εκτός από νίκη ο υποβιβασμός θα είναι σχεδόν βέβαιος εκτός αν και πάλι περιμένουν προπονητής και παίκτες από άλλες ομάδες, σαν τον... Ατρόμητο, να τους σώσουν.

Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν πιο θλιβερή από ποτέ στο πιο κρίσιμο σημείο. Ενας προπονητής εκτός τόπου και χρόνου που από την ανακοίνωση των ενδεκάδων πέρασε το μήνυμα πως η ΑΕΚ... χάνει και παίκτες που όσες δικαιολογίες κι αν έχουν από τις τρέλες του προπονητή τους κατέβηκαν να κάνουν περίπατο δίπλα στη λίμνη και από το πρώτο λέπτο έδειξαν πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για αυτούς εκτός από την... ήττα. Τώρα το μόνο που απομένει είναι να βάλουν καλά στο μυαλό τους πως τυχόν υποβιβασμός της ΑΕΚ θα είναι και προσωπική τους καταστροφή. Κι αν ο Λίνεν θα επιστρέψει στην ανεργία του κατά 150.000 πλουσιότερος οι παίκτες που θα ρίξουν την ΑΕΚ θα έχουν την στάμπα για μια ζωή. Για τον Γερμανό μια καλή ιδέα θα ήταν αν δεν τον διώξουν κι ας πάει η ΑΕΚ με... Κολιάδη στον τελικό με Πανθρακικό να του πάρουν το... διαβατήριο και να μην του το επιστρέψουν αν η ΑΕΚ δεν μείνει στην κατηγορία που ήταν ο μίνιμουμ στόχος που του τέθηκε όταν ανέλαβε την ΑΕΚ τον Οκτώβριο.

Ο Λίνεν έκανε και απόψε τα... θαύματά του. Και δεν μιλάμε για ένα, αλλά για αρκετά. Καταρχάς πάμε στο γενικό: ομάδα αδούλευτη, αδιάβαστη, με μηδέν φρεσκάδα, πλάνο και στρατηγική. Στα ατομικά: Δοκίμαζε στις τελευταίες τρεις προπονήσεις δεξί χαφ τον Βλάχο, τον Ανάκογλου συνεχώς όλη την εβδομάδα με τους βασικούς και λίγη ώρα πριν τον αγώνα, τους αφήνει και τους δύο στον πάγκο, βάζοντας στη θέση τους τους Ρίκκα και Καραλή. Η ΑΕΚ ξεκίνησε με 4-3-3. Με τον Γκερέιρο αριστερό εξτρέμ, τον Καραλή δεξιά, τον Πετρόπουλο κορυφή και στο κέντρο τους Ρίκκα, Φέτση και Μητρόπουλο.

Ο ΠΑΣ από την αρχή έδειξε πιο ποιοτική ομάδα από την ΑΕΚ. Προσπάθησε να βάλει τη μπάλα κάτω και με μακρινές μπαλιές, παίζοντας από άκρα να διασπάσει την άμυνα της Ένωσης. Και τα κατάφερε στον απόλυτο βαθμό. Από αριστερά ο Τσουμάγκας είχε τεράστια προβλήματα. Από το 25' και μετά όλο το ματς του ΠΑΣ παιζόταν από εκεί - κι ενώ από το 18' ο Λίνεν είχε αλλάξει τη διάταξη σε 4-2-3-1, με τον Ρίκκα εξτρέμ (!) και τον Γκερέιρο πίσω από τον Πετρόπουλο. Στα πρώτα λεπτά ο Κοροβέσης έπαιζε συνεχώς με τον Τσουκαλά. Και από εκεί υπήρχαν προβλήματα, ενώ η άμυνα του δικεφάλου με τους Τσούπρο - Κουτρουμπή στις παράλληλες μπαλιές των γηπεδούχων δεν μπορούσαν να κόψουν με τίποτα.

Τι έφεραν όλα αυτά; Ένα 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, με τον Κοροβέση στο 35' και τον Γεωργίου στο 39' να το διαμορφώνουν! Η ΑΕΚ τι έκανε; Ποια ΑΕΚ; Μπήκε η ΑΕΚ στο γήπεδο; Μηδέν (αριθμός 0) τελικές σε ένα ολόκληρο ημίχρονο. Μία φορά (στο 19') πάτησε η ομάδα την αντίπαλη περιοχή και πριν σουτάρει ο Πετρόπουλος, τον πρόλαβε ο Πάντος. Και πώς να την πατήσει κι άλλες...; Ο Φέτσης δεν έδινε τη μπάλα μπροστά λες και είχε... τοίχος και θα γυρνούσε πίσω, ο Ρίκκα δεν πήρε μέρος στο παιχνίδι, ο Καραλής μπορεί να έδειχνε πως θέλει, αλλά δεν μπορούσε, ο Γκερέιρο (ο μοναδικός που μπορούσε να κάνει κάτι καλό) ήταν καλά κλεισμένος... Λογική κίνηση από τον Χριστόπουλο! Έτσι πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Αν και η ΑΕΚ με βάση την εικόνα της δεν είχε βγει... ποτέ! Ηταν μια ομάδα - φρίκη χωρίς πλάνο, χωρίς σχέδιο, χωρίς νεύρο, χωρίς τίποτα.

Για να αλλάξει αυτό το συνονθύλευμα που κατέβασε ο Λίνεν, έπρεπε να γίνουν... παπάδες. Έκανε τελικά δύο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους: πέρασε τον Φουρτάδο στο γήπεδο αντί του Φέτση και τον Βλάχο αντί του Τσουμάγκα. Οι δύο αυτές κινήσεις έφεραν και εσωτερικές αλλαγές. Το σύστημα έμεινε 4-2-3-1 με τον Ρίκκα και τον Μητρόπουλο αμυντικά χαφ, στην άμυνα τους Βλάχο δεξί μπακ, τον Τσουκαλά αριστερό, τους Τσούπρο και Κουτρουμπή στόπερ, τον Πετρόπουλο κορυφή και από πίσω του η τριπλέτα ήταν Καραλής (δεξιά), Φουρτάδο (αριστερά) και Γκερέιρο δεκάρι. Η ΑΕΚ, κι ενώ έχανε με 2-0, δεν ήταν καθόλου ικανή να πιέσει έστω κάπως για να παίξει με την... τύχη της, διεκδικώντας ό,τι μπορούσε. Μία ομάδα χωρίς πάθος, χωρίς ψυχή, χωρίς ζήλο. Μόνο ο Γκερέιρο γυρνούσε να πάρει μπάλα και να προσπαθήσει να κάνει κάτι. Από τα πόδια του Πολωνού είδαμε και ένα σουτ στο 55'. Και είναι άξιο αναφοράς αυτό το σουτ, όχι γιατί έγινε κάτι καλό (η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ), αλλά γιατί ήταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ σουτ της Ένωσης σε ΟΛΟ το παιχνίδι! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του ήρεμος και «πατώντας» στο 2-0, έδωσε λίγο χώρο στην Ένωση και προσπαθούσε να «χτυπήσει» στην κόντρα ψάχνοντας ένα τρίτο γκολ. Δεν το πέτυχε στη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 79', όταν ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε άριστα φάουλ, με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή, ο οποίος ελάχιστα λεπτά νωρίτερα είχε πάρει τη θέση του τραυματισμένου Κωνσταντόπουλου.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς... Ένα τραγικό ματς για την ΑΕΚ... Μία ΑΕΚ που δεν μπήκε... ποτέ στο γήπεδο. Ούτε... κόρνερ δεν κέρδισε η Ένωση σε όλο το παιχνίδι! Ούτε μία φάση δεν έκανε! Ήττα με κάτω τα χέρια στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν, μέχρι το... επόμενο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης (90+2' Γιάκος), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (80' Βίλα), Ίλιτς (89' Ντάσιος), Τζημόπουλος

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος (75' Αραμπατζής), Τσουκαλάς, Τσουμάγκας (46' Βλάχος) , Τσούπρος, Κουτρουμπής, Μητρόπουλος, Φέτσης (46' Φουρτάδο), Ρίκκα, Καραλής, Γκερέιρο, Πετρόπουλος

21.03 Η πρώτη εκτίμηση για τον Κωνσταντόπουλο είναι ότι έχει υποστεί θλάση στον γαστροκνύμιο

20.32 Τον Εμίλιο Φουρτάδο χειροκρότησαν οι οπαδοί του ΠΑΣ τη στιγμή που ο Αφρικανός πέρασε ως αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους

20.00 Τους Ανάκογλου και Βλάχο σηκώνει στο 30' ο Λίνεν

19.29 Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Πέτρου Θεοδωρίδη

19.28 Ο Ρίκκα είναι αρχηγός της ΑΕΚ και στο αποψινό παιχνίδι

19.26 Επίσημη εμφάνιση των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο...

19.15 Οι δύο ομάδες πηγαίνουν στα αποδυτήρια για να ετοιμαστούν, ενόψει της επίσημης είσοδός τους στον αγωνιστικό χώρο

19.13 Γεμάτες είναι οι δύο κεντρικές θύρες του γηπέδου στα Γιάννενα, ενώ και οι Ενωσίτες πλέον υπολογίζονται σε περίπου 150!

18.59 Ο αγωνιστικός χώρος είναι σε κακή κατάσταση, καθώς σε πολλά σημεία του υπάρχουν μεγάλες λακκούβες.

18.51 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στο LIVE του αγώνα - Πατήστε ΕΔΩ

18.50 Η στιγμή που η ΑΕΚ κάνει την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο και οι περίπου 100 οπαδοί της χειροκρωτούν τους παίκτες...

18.47 Η ομάδα του ΠΑΣ βγαίνει στο γήπεδο και οι οπαδοί τους τους υποδέχονται θερμά

18.43 Ο Λίνεν είχε πάρει 19 παίκτες στα Γιάννενα και αφήνει τον Παπαδημητρίου εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή.

18.40 Οι οπαδοί της ΑΕΚ στο πέταλο αυξάνονται... Περίπου 70 άτομα είναι αυτή τη στιγμή μαζεμένοι, ενώ υπάρχουν κι άλλοι έξω από το γήπεδο!

18.37 Η σειρά του Κωνσταντόπουλου να βγει για προθέσμανση

18.36 Ο Φεγκρούς βγαίνει πρώτος για ζέσταμα

18.24 Τετ α τετ με τον πρόεδρο του ΠΑΣ, κ. Χριστοβασίλη, είχε πριν το ματς ο Φουρτάδο. Οι δυο τους γνωρίζονται από το πέρασμα του Αφρικανού πριν μερικά χρόνια από την ομάδα των Ιωαννίνων

18.22 Ούτε σε αυτό το ματς η ΑΕΚ θα είναι μόνη! Μπορεί να μην έδωσε εισιτήρια ο ΠΑΣ, ωστόσο οπαδοί της Ένωσης κατάφεραν και μπήκαν στο γήπεδο και ήδη βρίσκονται στο πέταλο, κρεμώντας πανό!

18.18 Η αποστολή της ΑΕΚ έχει φτάσει χωρίς προβλήματα στο γήπεδο, με τους παίκτες της να έχουν κάνει ήδη την πρώτη τους αναγνωριστική βόλτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα