Καθάρισε ο Ριμπερί

18:47 6/12/2014 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: 1-0
Γήπεδο: Allianz Arena

Συνεχίζει απτόητη η Μπάγερν Μονάχου που κέρδισε και τη Λεβερκούζεν (1-0) χάρη σε ένα γκολ του Φρανκ Ριμπερί.

Στο 3ο μόλις λεπτό ο Μπελαράμπι πλάσαρε όμορφα τον Νόιερ, αλλά ο Μπερνάτ πρόλαβε κι έκοψε πάνω στη γραμμή, ενώ στη συνέχεια και ως την ανάπαυλα, το ματς δεν είχε άλλες φάσεις.

Στην επανάληψη οι βαυαροί μπήκαν πολύ δυνατά και στο 51ο λεπτό ο Ριμπερί

με σουτ από κοντά έκανε το 1-0, ενώ στο 56' το πλασέ του Μίλερ σταμάτησε στο δοκάρι της Λεβερκούζεν.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Μπενάτια, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Αλόνσο, Ριμπερί, Ρόμπεν, Γκέτσε (46' Ρόντε), Μίλερ (88' Σβαϊνστάιγκερ), Λεβαντόφσκι (90+1' Χόιμπιεργκ)

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Σπάχιτς, Γεντβάι, Βεντέλ, Τοπράκ, Σον (62' Ντρμιτς), Μπέντερ (62' Ρόλφες), Τσαλχάνογλου, Κάστρο, Μπελαραμπί, Κίσλινγκ (75' Κρούζε)

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ-ΣΑΛΚΕ 0-4
ΓΗΠΕΔΟ: MERCEDES BENZ ARENA

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έρικ Τσούπο Μοτίνγκ που πέτυχε χατ τρικ, η Σάλκε διέλυσε μέσα στο "Mercedes Benz Arena" τη Στουτγάρδη με 4-0 και έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το χατ τρικ του Χούντελααρ τη προηγούμενη αγωνιστική, κόντρα στη Μάιντς, σήμερα ο άλλος επιθετικός της Σάλκε, ο Τσούπο Μοτίνγκ πέτυχε τρία γκολ.
Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Μπαρνέτα εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Καμερουνέζος φορ άπλωσε το πόδι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Πριν προλάβει να συνέλθει η ομάδα του Χουμπ Στέφενς δέχτηκε και δεύτερο γκολ στο 10ο λεπτό όταν ο Μαξ Μέιερ μπήκε από τα αριστερά, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μπάουμγκαρτλ και πήρε ύψος με τον Μέιερ με κεφαλιά να την στέλνει στα δίχτυα για το 0-2.
Η Σάλκε συνέχισε να είναι καταιγιστική και στο 21ο λεπτό ο Μπαρνέτα εκτέλεσε κόρνερ και ο ξεμαρκάριστος Τσούπο Μοτίνγκ με κεφαλιά έκανε το 0-3. Κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με τον Τσούπο Μοτίνγκ να διαμορφώνει το τελικό 0-4 στο 61ο λεπτό. Ο Μπαρνέτα από πολύ κοντά δεν νικάει τον Ουλράιχ που διώχνει σε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπαρνέτα βγάζει τη σέντρα και ο Τσούπο Μοτίνγκ με κεφαλιά έφτασε τα 8 γκολ και είναι πρώτος σκόρερ της Bundesliga.
Έτσι, η Σάλκε, με 6 σουτ προς την εστία και τέσσερα γκολ, κέρδισε στην έδρα της Στουτγάρδης για πρώτη φορά από το 2009 με τη Στουτγάρδη να παραμένει στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: Ουλράιχ, Κλάιν (59' Γκίντσεκ), Μπαουμγκάρτλ, Ρούντιγκερ, Χλούσεκ, Γκρουέζο, Λάιτνερ (31' Σβάαμπ), Σάραρερ (45' Ρομέου), Βέρνερ, Γκέντνερ, Χάρνικ
ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Νοϊστέντερ, Κίρχοφ, Χέβεντες, Μπαρνέτα (80' Αγιαχάν), Αόγκο, Ουτσίντα, Φουχς, Μέιερ (69' Κλέμενς), Τσούπο Μοτίνγκ (86' Σανέ), Χούντελααρ

ΑΝΟΒΕΡΟ-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 1-3
ΓΗΠΕΔΟ: HDL ARENA

Η Βόλφσμπουργκ πέρασε και από το Ανόβερο κερδίζοντας με 3-1 και παρέμεινε μόνη στη δεύτερη θέση συνεχίζοντας την εντυπωσιακή της πορεία.
Μόλις στο 4ο λεπτό από κεφαλιά πάσα του Πέρισιτς ο Κέβιν Ντε Μπρούιν με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 0-1. Στο 18' ο Όλιτς έπιασε τη κεφαλιά για να διώξει σε κόρνερ ο Ζίλερ με το Ανόβερο να πιέζει για την ισοφάριση κάτι που το κατάφερε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.
Από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μπριάντ που έβγαλε σέντρα από τα αριστερά για να πεταχτεί ο Χοσέλου και με κεφαλιά να φέρει το ματς στα ίσια.
Στην επανάληψη, οι αλλαγές του Χέκινγκ τον δικαίωσαν με τη Βόλφσμπουργκ να απομονώνει τους επιθετικούς του Ανόβερο. Στο 66' ο Μπας Ντοστ πέρασε στο παιχνίδι και τρία λεπτά αργότερα με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, από σέντρα του Πέρισιτς, έκανε το 1-2.
Ο Ζίλερ στο 79' απέτρεψε το 1-3 αλλά δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά στο 85'. Στο 82ο λεπτό ο Μαξιμίλιαν Άρνολντ πέρασε αλλαγή και τρία λεπτά αργότερα βρέθηκε ξεμαρκάριστος στα δεξιά, έπειτα από ωραίο συνδυασμό Ντε Μπρούιν-Πέρισιτς, και με πλασέ έκανε το 1-3.
Το Ανόβερο από το 70' και μετά παρουσίασε πρόβλημα φυσικής κατάστασης και η Βόλφσμπουργκ έφτασε άνετα σε μια ακόμα νίκη.

ΑΝΟΒΕΡΟ: Ζίλερ, Σακάι, Μαρσέλο, Σουλζ, Άλμπορνοζ, Σμίντεμπαχ, Γκουλσελάμ (74' Σόμπιχ), Μπριάντ (68' Μπίτενκουρτ), Κιγιοτάκε (68' Πριμπ), Στιντλ, Χοσέλου
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Γιούνγκ, Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκεζ, Γκιλαβογκούι, Λουίζ Γκουστάβο, Βιεϊρίνια (82' Άρνολντ), Πέρισιτς (89' Σέφερ), Ντε Μπρούιν, Όλιτς (66' Μπας Ντοστ)

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 3-2
ΓΗΠΕΔΟ: BORUSSIA PARK

Μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες, η Γκλάντμπαχ ήθελε οπωσδήποτε νίκη κόντρα στη Χέρτα Βερολίνου και τα κατάφερε επικρατώντας με 3-2. Στο 9ο λεπτό ο Αζάρ εκτέλεσε φάουλ και ο Τόνι Γιάντσκε με κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ τη Γκλάντμπαχ αλλά στις καθυστερήσεις η Χέρτα έφτασε στην ισοφάριση.
Ο Μπεν Χατίρα έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Τζούλιαν Σίμπερ με κεφαλιά έκανε το 1-1 με την άμυνα της Γκλάντμπαχ να χάνει τον σκόρερ. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 53ο λεπτό. Ο Ντομίνγκεζ έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Ράφαελ με πλασέ έκανε το 2-1.
Επτά λεπτά πριν το τέλος η Γκλάντμπαχ "σφράγισε" τη νίκη της όταν σε αντεπίθεση ο Αζάρ έδωσε στον Τραορέ, εκείνος σούταρε αλλά ο Πεκαρίκ έδιωξε με το κεφάλι, όμως η μπάλα έφτασε ξανά στον Αζάρ που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 3-1. Το μόνο που κατάφερε η Χέρτα Βερολίνου ήταν να μειώσει στο τελικό 3-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σάλομον Καλού στις καθυστερήσεις.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Σόμερ, Κορμπ, Μπρόουερς, Γιάντσκε, Ντομίνγκες, Σάκα, Κράμερ, Χέρμαν, Αζάρ (84' Τζόνσον), Ράφαελ (65' Τραορέ), Κρούζε (88' Χαν)
ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Κραφτ, Πεκαρίκ, Χέγκελερ, Μπρουκς, Φαν Ντεν Μπεργκ, Χοσογκάι (72' Νιεμέιερ), Σκιέλμπρεντ, Μπέερενς, Σουλτζ (29' Ρόνι), Μπεν Χατίρα (72' Καλού), Σίμπερ

ΚΟΛΟΝΙΑ-ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ 1-2
ΓΗΠΕΔΟ: RHEIN ENERGIE STADION

Με γκολ του Αλεξάντερ Εσβάιν στις καθυστερήσεις, η Άουγκσμπουργκ κέρδισε εκτός έδρας 2-1 τη Κολονία, έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες και σκαρφάλωσε στη 3η θέση. Μάλιστα, η νίκη ήρθε με ανατροπή καθώς στο 13ο λεπτό η Κολονία προηγήθηκε όταν ο Ολκόφσκι από τα δεξιά βρήκε στη μεγάλη περιοχή τον Άντονι Ουγιάχ με τον Νιγηριανό επιθετικό να στοπάρει και με δυνατό σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Η απάντηση της Άουγκσμπουργκ ήρθε στο 53ο λεπτό. Ο Άλτιντοπ έδωσε δεξιά στον Φερχάεγκ που σούταρε, ο Χορν απέκρουσε και ο Νίκολα Τζούρτζιτς στην επαναφορά έκανε το 1-1. Στις καθυστερήσεις ο Άλτιντοπ με μακρινή μπαλιά έψαξε τον Εσβάιν, ο Ουίμερ δεν βρήκε την μπάλα η οποία στρώθηκε στον Αλεξάντερ Εσβάιν, είχε μπει αλλαγή στο 85', που με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 της Άουγκσμπουργκ.

ΚΟΛΟΝΙΑ: Χορν, Μπρέτσκο, Μαβράχ, Ουίμερ, Χέκτορ, Γκέρχαρντ, Ολκόφσκι, Φογκτ, Ρίσε (71' Μπρόκερ), Σβέντο (45' Μάτουσικ), Ουγιάχ
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μάνινγκερ, Φερχάεγκ, Κάλσεν Μπράκερ, Κλαβάν, Μπάμπα, Μπάιερ, Κορ (90' Χο), Μπομπαντίγια, Βέρνερ (85' Εσβάιν), Άλτιντοπ, Τζούρτζιτς (77' Μέλντερς)

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ-ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ 1-1
ΓΗΠΕΔΟ: BENTELER ARENA

Πάντερμπορν και Φράιμπουργκ έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί καμία από τις δυο ομάδες, κυρίως τη Φράιμπουργκ που προηγήθηκε στο 18ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βλαντιμίρ Νταριντά αλλά δέχτηκε την ισοφάριση ένα λεπτό πριν από το τέλος. Στο 89' ο Μπούρκι έδιωξε σουτ του Ρουπ, η μπάλα έφτασε στον Κατσούνγκα που παρότι είχε μπροστά του δυο αμυντικούς της Φράιμπουργκ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η Φράιμπουργκ παρέμεινε πολύ κοντά στην επικίνδυνη ζώνη με τη Πάντερμπορν να μετράει τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη.

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ: Κρούσε, Βέμερ (79' Κούτσκε), Στρόντιεκ, Χουνεμέιερ, Μπρούκνερ, Ζίγκλερ (45' Κατσούνγκα), Ρουπ, Κοτς, Μέχα, Μπάκαλορζ (69' Βράντσιτς), Σάγκλικ
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Μπούρκι, Σοργκ, Κρμας (85' Κεμπφ), Τορεχόν, Γκούντερ, Νταριντά, Χόφλερ, Κλάους, Σμιντ, Μεχμέντι (79' Φραντζ), Φρέις (76' Γκέντε)

Keywords
Τυχαία Θέματα