Πάρτι η Αγγλία, το απόλυτο και η Λιθουανία

23:45 9/10/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2016-5ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓΓΛΙΑ-ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ: 5-0
Γήπεδο: Γουέμπλεϊ

Πλάκα έκανε στο Σαν Μαρίνο η Αγγλία, καθώς κέρδισε με 5-0 κι έκανε το 2Χ2.

Δεν ήταν παιχνίδι που η Αγγλία έπρεπε απαραίτητα να φορτσάρει. Εντελώς φυσιολογικά , τα "τρία λιοντάρια" κατάφεραν να τελειώσουν την υπόθεση κατάκτησης της νίκης από το πρώτο μέρος. Αν δεν το έκαναν, άλλωστε, θα επρόκειτο για αποτυχία. Το Σαν Μαρίνο ήθελε μονάχα να υπερασπιστεί όσο μπορούσε περισσότερο την εστία του και να... γλιτώσει

τον διασυρμό. Έκλεισε όλους τους χώρους, περιόρισε τους κινδύνους από τις επιθέσεις των Άγγλων, αλλά το ημίχρονο έκλεισε με το 2-0 για την ομάδα του Χότζον. Ο Φιλ Γιαγκέλκα με κεφαλιά στο 25ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ και ο Γουέιν Ρούνεϊ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 43', πετυχαίνοντας το 42ο προσωπικό του τέρμα με το αγγλικό εθνόσημο στο στήθος, διαμόρφωσαν το 2-0 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Με την ελευθερία που της έδινε το προβάδισμα των δύο τερμάτων, η Αγγλία θέλησε να ανεβάσει λίγο τον ρυθμό του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Και αμέσως έφτασε και σε τρίτο γκολ. Από χαμηλό γύρισμα του Άλεξ Τσάμπερλεϊν που είχε περάσει στη θέση του Χέντερσον με την έναρξη του δεύτερου μέρος, ο Γουέλμπεκ πρόλαβε τον Σιμοντσίνι για να πλασάρει και να κάνει το 3-0 στο 49ο λεπτό. Ο δημιουργός του τρίτου γκολ ήταν αυτός που άλλαξε κατά πολύ την εικόνα των "τριών λιονταριών" κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική και πιο γρήγορη. Ο Τσάμπερλεϊν θα μπορούσε να έχει χριστεί σκόρερ στο 61', αλλά ο ρέφερι δεν μέτρησε ποτέ το γκολ, υποδεικνύοντας τον Λαλάνα - κόντραρε σε αυτόν η μπάλα - σε θέση οφσάιντ. Από το αριστερό σουτ του Άντρος Τάουνσεντ που λίγο νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Ντάνι Γουέλμπεκ έγινε το 4-0 (71'), ενώ, από προσπάθεια του Ρούνεϊ στο 77', ο Ντέλα Βάλε έστειλε με το στήθος, άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα του Σαν Μαρίνο για το τελικό 5-0.

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Τσέιμπερς, Γιαγκέλκα, Κέιχιλ, Χέντερσον (46' Τσάμπερλεϊν), Γκιμπς, Γουίλσιρ, Μίλνερ, Στέρλινγκ (46' Λαλάνα), Γουέλμπεκ (66' Τάουνσεντ), Ρούνεϊ

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ: Σιμοντσίνι, Φ. Βιταϊόλι, Παλάτσι (74' Μπουσκαρίνι), Μπουσκαρίνι, Μ. Βιταϊόλι, Ντέλα Βάλε, Σέλβα (87' Ρινάλντι), Κοπίνι, Σερβελίνι, Ρινάλντι, Τόσι (63' Γκασπερόνι)

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΕΣΘΟΝΙΑ: 1-0
Γήπεδο: LFF

Η Λιθουανία πήρε με 1-0 το ντέρμπι της Βαλτικής με την Εσθονία και συνεχίζει να συγκατοικεί στην κορφή με την Αγγλία.

Το 22 έκανε η Λιθουανία, κερδίζοντας με 1-0 την Εσθονία και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης.

Στο 7ο μόλις λεπτό, το σουτ του Βαϊτκούνας κόντραρε σε σώματα, όπως και η προσπάθεια του Λίντπερε στο 36', ενώ στο 39' ο Ματουλεβίτσιους δεν μπόρεσε να σκοράρει από ιδανική θέση.

Στο 53ο λεπτό ο Παρέικο σταμάτησε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Πλάνκα, όπως έκανε και στο 75' σε προσπάθεια του Τσέρνιτς, αλλά στο 76' ο κίπερ της Εσθνίας απέκρουσε λανθασμένα το σουτ του Ματουλεβίτσιους και ο Μικολιούνας από κοντά έκανε το 1-0. Στο 86ο λεπτό αποβλήθηκε ο Καλάστε της Εσθονίας αλλά στις καθυστερήσεις ο Πούριε έχασε μεγάλη ευκαιρία.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Αρλάουσκις, Κιζνάουσκας, Φρεϊντγκέιμας, Βαϊτκούνας, Αντριουσκεβίτσιους, Καλόνας (63' Μικολιούνας), Βίτσιους, Πλάνκα, Νοβικόβας, Τσέρνιτς, Ματουλεβίτσιους (90' Μπενίουσις).

ΕΣΘΟΝΙΑ: Παρέικο, Μπάρενγκρουμπ, Κλάβαν, Γιάγκερ, Μετς, Καλάστε, Λίντπερε (76' Βασίλιεφ), Βανκ (80' Πούριε), Αντόνοφ, Ανιέ, Ζενζόφ (64' Οζάμαα).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ: 1-0
Γήπεδο: Λιούντσκι

Τεράστια νίκη με 1-0 πέτυχε η Σλοβενία, κόντρα στην παραπαίουσα Ελβετια που μένει χωρίς βαθμό.

Η Ελβετία μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 3ο μόλις λεπτό, ο Χαντάνοβιτς, απέκρουσε το σουτ του Μπεχράμι, ενώ στο 14' ο Σλοβένος κίπερ, σταμάτησε εντυπωσιακά και τον Τζάκα. Στο 28ο λεπτό, η Ελβετία άγγιξε το γκολ, καθώς είχε δοκάρι με τον Σεφέροβιτς, ενώ στο 45' ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε όμορφα το σουτ του Σεφέροβιτς.

Στο 66ο λεπτό ο Σεφέροβιτς αστόχησε από ιδανική θέση, ενώ στη συνέχεια η Ελβετία πίεσε αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Τελικά στο 79ο λεπτό ο Νοβάκοβιτς με πέναλτι έκανε το 1-0 για τη Σλοβενία, που είχε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σέζαρ, Ίλιτς, Στρούνα, Μπίρσα (55' Λαζάρεβιτς), Κιρμ (72' Πέτσνικ), Καμπλ, Μερτέλι, Λιουμπίγιανκιτς (46' Κούρτιτς), Νοβάκοβιτς.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Σομέρ, Λιχτστάινερ Σεντέρος (70' Φον Μπέργκεν), Ροντρίγκες, Ντζουρού, Ινλέρ (82' Κασάμι), Τζάκα, Μπεχράμι, Σακιρί, Σεφέροβιτς, Ντρμιτς (74' Μεχμεντί).

Keywords
Τυχαία Θέματα