«Πάρτε το Μουντιάλ από τη Ρωσία»

14:16 27/7/2014 - Πηγή: AEK365

Αυξάνονται οι φωνές που ζητούν να μην φιλοξενήσει η Ρωσία το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, στη σκιά της κατάρριψης του μαλαισιανού Boeing στην ανατολική Ουκρανία.

Με τη Δύση να κατηγορεί τη Ρωσία ότι παρέχει στήριξη -και όπλα- στους αυτονομιστές και άλλες να αφήνουν υπόνοιες για ρωσική ανάμειξη στην πτώση του αεροσκάφους, πολλοί ξένοι πολιτικοί ζητούν να μην επιτραπεί

στη Ρωσία να διοργανώσει το επόμενο Μουντιάλ.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βρετανίας, Νικ Κλεγκ, δήλωσε στους Sunday Times ότι είναι «αδιανόητο» στην παρούσα φάση ότι θα μπορούσε η διοργάνωση να πραγματοποιηθεί στη Ρωσία.

Ο Κλεγκ δήλωσε ότι εκτός από τις οικονομικές κυρώσεις, στο πακέτο μέτρων κατά της Ρωσίας θα πρέπει να περιληφθεί η ακύρωση του πρώτου Γκραν Πρι της F1 στη Ρωσία, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Σότσι, καθώς και η μη διοργάνωση του Μουντιάλ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, είπε ο Κλεγκ.

«Δεν μπορεί συνεχώς να δοκιμάζει την υπομονή της διεθνούς κοινότητας, ξεπερνώντας τα όρια, να αποσταθεροποιεί μια γειτονική χώρα, να προστατεύει αυτούς τους ένοπλους αυτονομιστές στα ανατολικά της Ουκρανίας και να διαθέτει το προνόμιο και την τιμή να δέχεται επευφημίες το 2018 επειδή η χώρα είναι οικοδέσποινα του Παγκοσμίου Κυπέλλου» είπε.

«Γι' αυτό θεωρώ ότι εάν (ο Πούτιν) δεν αλλάξει πορεία, τότε δεν μπορεί να διατηρηθεί η ιδέα ότι η Ρωσία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018» τόνισε ο Κλεγκ.

«Δεν μπορεί να το έχει αυτό: το όμορφο παιχνίδι θα αμαυρωθεί από την άσχημη επιθετικότητα της Ρωσίας στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα» τόνισε ο Κλεγκ.

«Δεν είναι μόνο ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα το εκμεταλλευτεί, αλλά πιστεύω ότι αυτό θα κάνει τον υπόλοιπο κόσμο να φανεί τόσο αδύναμος και τόσο ανειλικρινής για τις διαμαρτυρίες για τη συμπεριφορά του Πούτιν εάν δεν είμαστε έτοιμοι να τραβήξουμε την πρίζα» (στα σχέδια της Ρωσίας να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο), τόνισε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, γερμανοί πολιτικοί, ακόμα και από το κυβερνών κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρθηκαν στην πιθανότητα να μην επιτραπεί στη Ρωσία να διοργανώσει το επόμενο Μουντιάλ.

Ο Μάικλ Φουξ, αντιπρόεδρος του συντηρητικού μπλοκ στο γερμανικό Κοινοβούλιο δήλωσε ότι το να μην έχει η Ρωσία το δικαίωμα να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, θα έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από τις οικονομικές κυρώσεις.

«Η Fifa θα έπρεπε να σκεφτεί εάν η Μόσχα είναι ο κατάλληλος οικοδεσπότης, εάν δεν μπορεί να εγγυηθεί καν ασφαλείς αεροδιαδρόμους» είπε ο Φουξ, προσθέτοντας ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα μπορούσαν να αναλάβουν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου «εάν χρειαστεί».

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης συμφώνησε με τον Φουξ.

Ωστόσο, η Fifa απέρριψε τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του Μουντιάλ, επιμένοντας ότι η διοργάνωση μπορεί να είναι «δύναμη του καλού».

Keywords
Τυχαία Θέματα