Παρουσιάστηκε ο Γκουαρντιόλα

13:44 24/6/2013 - Πηγή: AEK365


Με μια μαραθώνια συνέντευξη Τύπου η Μπάγερν παρουσίασε επίσημα τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Καταλανός τεχνικός έκανε την έκπληξη και μίλησε, μεταξύ άλλων, σε σπαστά γερμανικά τονίζοντας πως η συνεργασία του με την Μπάγερν είναι ένα δώρο για τον ίδιο. «Συγχωρέστε τα γερμανικά μου. Έζησα για ένα χρόνο στη Νέα Υόρκη και δεν είναι το καταλληλότερο μέρος για να μάθεις τη γλώσσα» τόνισε ο Γκουαρντιόλα και συνέχισε: "Ξέρω πόσο μεγάλη πρόκληση

είναι αυτό που ανέλαβε. Ξέρω πόσο μεγάλη θα είναι η πίεση. Η ιστορία της κάνει την Μπάγερν ξεχωριστή. Όταν σε καλεί είναι μεγάλη τιμή έτσι αποφάσισα να έρθω. Ξέρω την πραγματικότητα και πως η Μπάγερν προέρχεται από μία εκπληκτική χρονιά με την κατάκτηση του τρεμπλ. Πίεση υπάρχει, αλλά ξέρω καλά την αποστολή που ανέλαβα και αποδέχομαι την πρόκληση. Γι' αυτό έγινα προπονητής άλλωστε. Όταν κάθεσαι στον πάγκο της νίκης είσαι υποχρεωμένος πάντα να νικάς". Σε ερώτηση για την Μπαρτσελόνα ανέφερε: "Ήταν μια εκπληκτική περίοδος για εμένα. Δεν ξέρω πως θα νιώσω αν βρεθώ αντιμέτωπος της, σίγουρα θα είναι ένα ξεχωριστό ραντεβού για εμένα. Μέχρι τότε βέβαια αυτό που σκέφτομαι είναι ο αγώνα για το Σούπερ Καπ με την Ντόρτμουντ".

Για το πως θα αγωνίζεται η Μπάγερν ο Καταλανός ανέφερε: «Θα πρέπει να προσαρμόσω το παιχνίδι μας στους παίκτες μας στο 100%. Το ποδόσφαιρο ανήκει στους ποδοσφαιριστές, όχι στους προπονητές. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είναι διαφορετικοί από αυτούς της Μπάγερν. Το σύστημα είναι ίδιοι». Τέλος για τον Χάινκες τόνισε: «Δεν έχω μιλήσει ακόμη μαζί του, αλλά ελπίζω να το κάνω. Η γνώμη του θα ήταν πολύ σημαντική για μένα. Έχω απεριόριστο σεβασμό όχι μόνο για όσα πέτυχε πέρσι, αλλά για όλη του την καριέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα