Πάρντο: Ο ΟΣΦΠ δεν με έβλεπε σοβαρά

13:20 14/11/2011 - Πηγή: AEK365

Απάντηση σε όσους υποστήριζαν πως έφυγε από τον Ολυμπιακό λόγω χρημάτων θέλησε να δώσει ο Ούρκο Πάρντο ο οποίος υποστήριξε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο υπογραμμίζοντας πως στην πειραϊκή ομάδα δεν τον αντιμετώπισαν ποτέ στα σοβαρά. Παράλληλα, ο Βελγοϊσπανός πορτιέρο αναφέρθηκε στα όσα βιώνει αυτό το διάστημα με τον ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πάρντο στην κυπριακή εφημερίδα "Σημερινή"

- Σκέφτηκες ποτέ ότι θα ερχόσουν στην Κύπρο για να συνεχίσεις την καριέρα σου;
"Μάλλον όχι. Όμως στο ποδόσφαιρο τα πάντα συμβαίνουν γρήγορα. Κάποτε πρέπει να παίρνεις γρήγορες αποφάσεις. Γνώριζα για το κυπριακό ποδόσφαιρο, αφού ήξερα ότι είχε έρθει ο Λούα-Λούα, γνώριζα κάποιους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Ανόρθωση. Όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο...".
- Ήταν γρήγορη η απόφαση να έρθεις στον ΑΠΟΕΛ;
"Ναι, ήταν γρήγορη, αλλά πάρα πολύ σωστή για εμένα. Όταν μου είπαν ότι ο Γιοβάνοβιτς με ήθελε και πως η ομάδα θα έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είπα αμέσως ναι... Δεν προλάβαμε καν να συζητήσουμε για λεφτά, κατάλαβα ότι ήταν κάτι καλό και ήρθα".
- Γνώριζες, όμως, ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, τον Χιώτη, και πως δύσκολα θα έπαιρνες φανέλα βασικού...
"Ήμουν στον Ολυμπιακό Πειραιώς προηγουμένως. Είχα μπροστά μου τον Νικοπολίδη για ένα χρόνο και έμαθα πολλά. Είμαι της σκέψης ότι, αν έχεις ένα καλό τερματοφύλακα και πηγαίνει καλά, δεν υπάρχει λόγος να τον αντικαταστήσεις. Είναι δύσκολη η θέση. Δεν είναι όπως τις άλλες θέσεις όπου μπορείς να αλλάζεις συνέχεια πρόσωπα. Ο τερματοφύλακας πρέπει να περιμένει πάντα την ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτεί".
- Ο ΑΠΟΕΛ διεκδικεί πλέον την είσοδό του στις 16 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Θα τα καταφέρει;
"Είμαστε σε μια καλή θέση. Όμως και οι τέσσερις ομάδες έχουν ακόμη τις πιθανότητες τους. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι με ένα βαθμό περνάμε. Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Πρέπει να έχουμε ως στόχο ότι θέλουμε περισσότερους βαθμούς. Ότι πρέπει να κατακτήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου".
- Όμως στο πρωτάθλημα η ομάδα δείχνει αρνητικό πρόσωπο. Τι νομίζεις ότι φταίει γι' αυτό; Είναι θέμα ψυχολογίας;
"Όχι. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό. Δεν μπορείς να κερδίζεις την Πόρτο και μετά από τέσσερις μέρες να χάνεις από την Νέα Σαλαμίνα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια με την Πόρτο, ήταν κακός ο αγωνιστικός χώρος, όμως δεν έπρεπε να χάσουμε. Είμαι στα αποδυτήρια και γνωρίζω το εξής: για μας όση σημασία έχει το Τσάμπιονς Λιγκ, έχει και το πρωτάθλημα...".
- Υπάρχει και ένα μεγάλο κίνητρο για σας φέτος στον ΑΠΟΕΛ. Το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα...
"Για μένα και τους συμπαίκτες μου ένας είναι ο στόχος. Να νικάμε. Δεν σκεφτόμαστε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Μόνο να νικάμε. Αν το καταφέρουμε αυτό, τότε δεν θα έχει σημασία αν θα είναι δυο συνεχόμενα ή πέντε ή δέκα. Δεν σκεφτόμαστε το παρελθόν. Μόνο την νίκη...".
- Ποιο, κατά τη γνώμη σου, είναι το μυστικό για την επιτυχία σε μια ομάδα;
Keywords
Τυχαία Θέματα