Παράταση 15 ημερών

08:02 9/2/2012 - Πηγή: AEK365

Έπειτα από πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση αποφάσισαν μειώσεις από 22% έως 32% στον βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα την ώρα που στην ελληνική κυβέρνηση δόθηκε διορία 15 ημερών προκειμένου να βρει 300 εκ. ευρώ και να μην χρειαστεί να περικοπούν οι συντάξεις.

Λίγο πριν τις έξι το πρωί, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε πως αναχωρεί για την σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ευελπιστώντας σε θετική απόφαση

για το νέο πρόγραμμα από το οποίο, όπως υπογράμμισε, εξαρτάται η επιβίωση της χώρας και η παραμονή της στο ευρώ.

Υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά με τον μεν πρώτο να ζητά να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις τον δε δεύτερο να μην περικοπούν οι επικουρικές. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιβεβαίωσε την συνέχιση των διαπραγματεύσεων και σε δηλώσεις του τόνισε: "Ξέρω ότι για ορισμένους είναι πρωτόγνωρο να διαπραγματεύονται σκληρά για τον απλό κόσμο. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Υπάρχει ένα θέμα για τις συντάξεις. Αυτή την ώρα πρέπει να κοιτάμε τον απλό τον άνθρωπο, τον συνταξιούχο. Ουδόλως με ενδιαφέρει αν κάποιοι αυτή τη θέση την παρεξηγούν. Η θέση αυτή είναι θέση εθνική, θέση ευθύνης σε μια ώρα κρίσεως. Προσπαθούμε ο κόσμος να πονέσει λιγότερο. Θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση".

Keywords
Τυχαία Θέματα