Παράνομο εκτροφείο-κόλαση για δεκάδες σκυλιά ράτσας

18:07 4/9/2012 - Πηγή: AEK365

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους όσα συνέβαιναν μέσα σε ένα οικόπεδο στην περιοχή του Μαραθώνα, το οποίο είχε μετατραπεί σε παράνομο εκτροφείο για την αναπαραγωγή καθαρόαιμων σκυλιών.

Η κατάσταση που επικρατούσε μέσα στις εγκαταστάσεις είναι απερίγραπτη με τα ζώα να ζουν μια πραγματική κόλαση.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου απευθύνθηκε στη Δημοτική Αστυνομία καθώς αντιλήφθηκε πως ο ενοικιαστής είχε μετατρέψει τις εγκαταστάσεις σε παράνομο

εκτροφείο και κακοποιούσε συστηματικά τα ζώα. Όταν η αστυνομία και οι φιλοζωικές οργανώσεις έφτασαν στο σημείο δεν πίστευαν όσα έβλεπαν.

«Όπως προέκυψε από την πρώτη έρευνα, το εν λόγω εκτροφείο λειτουργούσε χωρίς άδεια και είχε ενοικιαστεί στο όνομα της συζύγου του εκτροφέα, ο οποίος εργάζεται σε δήμο της Αττικής», αναφέρει η υπεύθυνη για θέματα αδέσποτων ζώων στον δήμο Μαραθώνα, Μαριάνα Βοσνάκη. Η κ. Βοσνάκη επισκέφθηκε τον χώρο με τη συνδρομή των μελών της Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Αττικής - Σαρωνικού, ώστε να δουν όσα είχαν καταγραφεί στην αυτοψία της Δημοτικής Αστυνομίας. «Τα όσα είδαμε εκεί μέσα πραγματικά μας συγκλόνισαν», περιγράφει.

«Ο χώρος ήταν φοβερά βρόμικος, παντού μύγες και βρομιές. Όλα τα ζώα ήταν γεμάτα τσιμπούρια. Είδαμε ένα πομεράνιαν με μια τεράστια πληγή στην πλάτη κι άλλο ένα με τεράστιο όγκο στο στήθος. Αρκετά ετοιμόγεννα. Και ένα γέρικο, καθαρόαιμο θηλυκό λυκόσκυλο στην αλυσίδα, με καλαζάρ και τρομακτική δυσπλασία. Ένα ερείπιο που ούρλιαζε από τους πόνους».

Η πρόεδρος της Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Αττικής - Σαρωνικού, Εμμυ Παπαγιαννοπούλου αναφέρει:

«Δεκάδες σκυλιά ράτσας βρίσκονταν στοιβαγμένα σε μικρά αυτοσχέδια κελιά σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, ανάμεσα σε περιττώματα και υπολείμματα φαγητών. Τα περισσότερα ήταν άρρωστα, κάποια ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης, ενώ διάχυτη σε όλο το χώρο ήταν η μυρωδιά από τα ζώα που είχαν πεθάνει τις προηγούμενες ημέρες».

Σοκ, μάλιστα, προκάλεσε η εικόνα ενός αποκεφαλισμένου σκύλου ράτσας Καυκάσου αλλά κι ενός μικρού κόκερ, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα πριν από την είσοδο των αρμόδιων αρχών στο χώρο.

Οι αρχές απομάκρυναν με εντολή εισαγγελέα πέντε σκυλιά και κατέγραψαν άλλα 46 «καθαρόαιμα», για τα οποία μάλιστα απευθύνθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα ζητώντας την έκδοση νέας άδειας κατάσχεσης και απομάκρυνσης.

Σύμφωνα με την Μ. Βοσνάκη, ωστόσο, ο παράνομος εκτροφέας πρόλαβε να απομακρύνει αρχικά τα δέκα πιο ακριβά σκυλιά ράτσας και, στη συνέχεια, να εξαφανίσει και τα υπόλοιπα σκυλιά.

«Ο ίδιος, από ό, τι μάθαμε, ισχυρίζεται ότι τα έχει χαρίσει σε φίλους και γνωστούς αλλά, φυσικά, δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό. Μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται τα σκυλιά και μέχρι να εκδοθεί η άδεια του εισαγγελέα τα χέρια μας είναι δεμένα», σημειώνει η ίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα