Παραλίγο να πεθάνει μωρό επειδή οι νοσοκόμοι έκαναν... διάλειμμα!

14:54 7/1/2013 - Πηγή: AEK365

Ένα απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε στην Αγγλία όταν ένα μωρό, ολίγων εβδομάδων, λίγο έλειψε να χάσει την ζωή του γιατί οι νοσοκόμοι δεν ήθελαν να χάσουν το διάλειμμα τους!
Πιο συγκεκριμένα η καρδιά του μωρού σταμάτησε για 4 λεπτά λόγω ανακοπής και ενώ η κατάσταση του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη το ασθενοφόρο ήρθε μετά από 41 λεπτά.
Η διοίκηση του νοσοκομείου επιβεβαίωσε την απόφαση των υπαλλήλων να μην πάνε στην κατοικία του άρρωστου μωρού μέχρι να ολοκληρώσουν ανενόχλητοι το διάλειμμα τους. Δηλαδή εκείνη τη στιγμή δεν βρίσκονταν καν στο γραφείο διαχείρισης. Το παιδί τελικά υποβλήθηκε

σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς που διήρκεσε 14 ώρες, 11 μέρες μετά την τηλεφωνική κλήση των γονιών του στην υπηρεσία άμεσης βοήθειας των West Midlands. Τώρα είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει σοβαρά κινητικά προβλήματα για την υπόλοιπη του ζωή.
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας δήλωσε: "Οι άνθρωποι του προσωπικού καλύπτουν 12ωρες βάρδιες και προφανώς έχουν το δικαίωμα να κάνουν κάποιο διάλειμμα για φαγητό. Μεμονωμένα μέλη του προσωπικού μπορούν να ζητήσουν να μην τους ενοχλήσει κανείς ενόσω δειπνούν, κάτι που σημαίνει ότι δεν παρουσιάζονται ως διαθέσιμοι και δεν τους στέλνουμε σε δουλειές με το ασθενοφόρο. Είναι καθήκον της υπηρεσίας να τιμήσει αυτή την επιλογή. Αυτό ακριβώς συνέβη με τη περίπτωση του μικρού Τόμας".

Keywords
Τυχαία Θέματα