Παραίτηση-βόμβα του Μέρντοχ

09:56 22/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "The Telegraph", υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα την παραίτηση του από τα Δ.Σ. των εταιρειών News International Group, Times Newspaper Holdings News Corp. Investments. Οι εταιρείες αυτές ελέγχουν τις εφημερίδες "SUN", "The Times", "The Sunday Times".
Με βάση e-mail που διέρρευσε από την News.

Corp. η παραίτηση του μεγιστάνα του Τύπου από την θέση του διοευθυντή των εταιρειών εντάσσεται στο πλαίσιο των εταιρικών κατατάξεων που συνδέονται με την ανακοίνωση του Ιουνίου σύμφωνα με την οποία η εταιρεία θα χωριστεί σε δυο κατηγορίες. Μια μικρότερη εταιρεία εκδόσεων και μια μεγαλύτερη εταιρεία ψυχαγωγίας και τηλεοπτικών παραγωγών. Η οικογένεια Μέρντοχ προβλέπεται να ελέγχει και τις δυο εταιρείες.
Πάντως η εξέλιξη αυτή προκάλεσε νέα σενάρια σύμφωνα με τα οποία η News Corp., σκοπεύει να κλείσει τις εφημερίδες μετά το σκάνδαλο υποκλοπών που είχε ξεσπάσει και οδήγησε στο κλείσιμο της "News of The World". Μάλιστα επιτροπή της βουλής των κοινοτήτων είχε χαρακτηρίσει τον Μέρντοχ ανίκανο να διευθύνει οποιαδήποτε σοβαρή επιχείρηση.
Πάντως με βάση το ίδιο e-mail, ο Μέρντοχ παραμένει πλήρως δεσμευμένος στην επιχείρηση και στις δραστηριότητες της.

Keywords
Τυχαία Θέματα