Παραδέχθηκε την ύπαρξη και τρίτου usb ο Ι. Διώτης

22:10 14/5/2013 - Πηγή: AEK365

Αντίγραφο σε USB της λίστας Λαγκάρντ μέχρι τις 16 Ιανουαρίου του 2012 κατείχε ο Ι. Διώτης, όπως παραδέχθηκε στην Προκαταρκτική Επιτροπή.
Καταθέτοντας για τρίτη φορά ο πρ. επικεφαλής του ΣΔΟΕ φέρεται να παραδέχθηκε τη δημιουργία και δεύτερου αντιγράφου της λίστας Λαγκαρντ, πέραν αυτού που έχει καταθέσει ότι έδωσε στον Ε. Βενιζέλο.

Έτσι επιβεβαιώνεται

το πόρισμα των πραγματογνωμόνων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ το οποίο έκανε λόγο για ύπαρξη 3 αντιγράφων της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Ι. Διώτης υποστήριξε ότι επρόκειτο για «USB εργασίας», το οποίο κράτησε «για λόγους εκτυπώσεων». Μάλιστα ανέφερε πως στις 16 Ιανουαρίου 2012, ημερομηνία κατά την οποία σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛΑΣ φαίνεται να έχει ανοιχθεί για τελευταία φορά το USB, τo τοποθέτησε στον υπολογιστή για να ελέγξει το περιεχόμενο του και μόλις αντιλήφθη τι περιέχει το κατέστρεψε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ι. Διώτης είχε καταθέσει ότι παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ σε USB από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αντέγραψε το περιεχόμενό του σε άλλο USB και κατέστρεψε το USB που είχε παραλάβει. Το USB που δημιούργησε το παρέδωσε στον Ε. Βενιζέλο τον Ιούλιο του 2011 (αν και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ότι το παρέλαβε τον Αύγουστο του 2011).

Keywords
Τυχαία Θέματα