Παππάς: Αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος για να ανοίξει η ΕΡΤ

14:01 27/2/2015 - Πηγή: AEK365

Το δρόμο για την Βουλή παίρνει την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, από μηδενική βάση, όπως είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην τελευταία προεκλογική του συνέντευξη Τύπου.

Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος για το ζήτημα, υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προαναγγελλοντας ωστόσο, αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος που πληρώνεται δια των λογαριασμών της ΔΕΗ,

προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αλλαγές στο νέο φορέα.

Σε παρέμβασή του (ΣΚΑΙ) ο υπουργός Επικρατείας, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο αύξησης του ανταποδοτικού τέλους, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «θα δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν. Νομίζω ότι μια μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να καλύψει όλες τις ανάγκες».

Επί των διαδικαστικών, ξεκαθάρισε ότι δικαιούνται να επιστρέψουν στην ΕΡΤ οι εργαζόμενοι που δούλευαν την ημέρα που έκλεισε η ΕΡΤ, μίλησε για «εσωτερική αναδόμηση», διευκρίνισε ότι το όνομα θα παραμείνει "ΕΡΤ" ενώ δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη, στη μορφή που είχε δηλαδή πριν την αντικατάστασή της από τη "ΝΕΡΙΤ".

Keywords
Τυχαία Θέματα