Παπανδρέου: Ήταν η μόνη λύση εφόσον δεν υπήρχε συναίνεση

17:20 3/11/2011 - Πηγή: AEK365

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο και στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τη στάση της ΝΔ να στηρίξει τη δανειακή σύμβαση, τονίζοντας ότι εφόσον υπήρξε αυτή η εξέλιξη δεν χρειάζεται δημοψήφισμα.

«Το διακύβευμα είναι, ανεξάρτητα από το ερώτημα που θα είχε τεθεί στο δημοψήφισμα,

η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Αυτή ήταν η μόνη εναλλακτική λύση εφ' όσον δεν υπήρχε ευρύτερη συναίνεση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. Το δημοψήφισμα θα έδινε ισχυρή απάντηση σε όσους ήθελαν τη χώρα εκτός ευρώ. Αντιθέτως, η απόρριψη των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε μέσω εκλογών είτε μέσω της Βουλής είτε με τη μη εφαρμογή της συμφωνίας συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια τόνισε: «Σηκώσαμε τεράστιο βάρος. Για να σώσουμε την Ελλλάδα. Είμαστε μέχρι σήμερα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά πάντα επιδιώκαμε ευρύτερη συνεργασία στη βάση κοινών στόχων και συγκλίσεων. Χαιρετίζουμε τη στάση της ΝΔ και την απόφασή της να στηρίξει στη Βουλή την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου».

Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι είπε στην Ανγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί ότι αν η Αντιπολίτευση ερχόταν στο τραπέζι να συμφωνήσει για τη σύμβαση, δεν θα χρειάζεται δημοψήφισμα». Σε ό,τι αφορά το άλλο σκέλος των δηλώσεων Σαμαρά ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε με σοβαρότητα και με βάση το εθνικό συμφέρον».

Keywords
Τυχαία Θέματα