Πανούσης: Είμαι εναντίον του να υπάρχουν αστυνομικοί στα γήπεδα

15:14 6/2/2015 - Πηγή: AEK365

Την αντίθεση του στη παρουσία αστυνομικών στους αγωνιστικούς χώρους εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνοντας πως η αστυνομία δεν χρειάζεται να επιβάλλει τη τάξη στα γήπεδα από τη στιγμή που υπάρχουν οι ομάδες, η Super League και η ΕΠΟ.
Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα news247.gr, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, τόνισε: "Το γήπεδο είναι μια

διαφορετική κατάσταση. Είμαι εναντίον του να υπάρχουν αστυνομικοί στο γήπεδο. Ανώνυμες εταιρείες είναι, ΕΠΟ υπάρχει, Super League υπάρχει, διοργανώτρια αρχή. Την τάξη μέσα στο γήπεδο δεν χρειάζεται να την επιβάλλει η αστυνομία.
Απ έξω μακριά κι εφόσον έχεις πληροφορίες ότι στο δρόμο, πηγαίνοντας ή γυρνώντας από το γήπεδο θα γίνουν επεισόδια μπορείς να έχεις μια μορφή αστυνομίας. Αλλά όχι να βγαίνει ο άλλος με το παιδί του από το γήπεδο ευτυχισμένος επειδή κέρδισε η ομάδα του και ξαφνικά να βλέπει απέναντι του ένα γάντι να του πετάει κάτι στο κεφάλι. Αυτοί που μπαίνουν στη λογική του πολέμου ξέρουν και να προφυλάσσονται. Όλα τα χημικά τα τρώνε οι περαστικοί! Ο άλλος ξέρει τι πετάει και ξέρει να κρυφτεί ή φοράει μαντήλι, ο αστυνόμος ξέρει τι να κάνει και στη μέση είναι ο κόσμος που περπατάει και βρίσκεται απροστάτευτος.
Πρέπει να ξαναδούμε λίγο ορισμένες ομάδες, όπως οι ομάδες ΔΙΑΣ και Δέλτα. Πρέπει να δούμε μια ενοποίηση των μηχανοκίνητων μονάδων. Να δούμε τους ρόλους και τις οριοθετήσεις τους, τι είναι ο καθένας και τι ρόλο παίζει. Ποιος παίζει προληπτικό ρόλο, ποιος αποτρεπτικό, ποιος θα κάνει απλή βόλτα στη γειτονιά για να τον δει ο επίδοξος διαρρήκτης και να του φύγει η ιδέα.
Όμως δεν μπορείς να πεις ότι δεν θα έχεις ποτέ Μονάδα Έκτακτης Ανάγκης, ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να παρέμβει η Αστυνομία. Και ποιος θα παρεμβαίνει, ο θεός; Θα δούμε πως θα λέγεται και τι ακριβώς θα γίνει".

Keywords
Τυχαία Θέματα