Πάνω από 30 οι νεκροί στο νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο

18:47 12/10/2013 - Πηγή: AEK365

Πάνω από 30 είναι οι νεκροί από το νέο ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μάλτας και Σικελίας, λίγες μόλις ημέρες μετά την τραγωδία στη Λαμπεντούζα, ενώ στους 206 φτάνουν οι διασωθέντες.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν σκάφη του πολεμικού ναυτικού της Μάλτας και της Ιταλίας.

Από τους 206 διασωθέντες, οι 143 έχουν μεταφερθεί στη Βαλέτα. Στη Μάλτα έχουν μεταφερθεί και οι σοροί μιας γυναίκας, δύο παιδιών και ενός βρέφους.

Ορισμένοι από τους μετανάστες ήταν σε τόσο κακή κατάσταση που κρίθηκε ότι δεν θα άντεχαν το 10ωρο ταξίδι με πλοίο μέχρι τη Μάλτα και

για αυτό μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στη Λαμπεντούζα.

Το ναυάγιο σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 60 ναυτικών μιλίων από τη Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με τις αρχές της Μάλτας το πλοιάριο ανετράπη όταν οι μετανάστες, στην προσπάθειά τους να τραβήξουν την προσοχή ενός στρατιωτικού αεροσκάφους που πετούσε από πάνω, κινήθηκαν όλοι τους προς τη μία πλευρά του.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες για να μειωθεί ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο υποδοχής μεταναστών της Λαμπεντούζα, το οποίο έχει δυνατότητα φιλοξενίας μόνο 250 ανθρώπων.

Τις τελευταίες ημέρες σχεδόν 1.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί σε αυτό, με αποτέλεσμα πολλοί να μην βρίσκουν ούτε κάποιο καταφύγιο για να προφυλαχθούν από τη βροχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα