Παναρίτη: Ό,τι είπα για τους δανειστές αφορούσε άλλες περιόδους

23:13 13/3/2015 - Πηγή: AEK365

Η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη Έλενα Παναρίτη, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της ότι οι δανειστές ζήτησαν να κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις για δύο μήνες, τώρα επιχειρεί μερική αναδίπλωση των λεγομένων της λέγοντας πως «Ό,τι είπα για τους δανειστές αφορούσε άλλες περιόδους».

«Οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015. Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται

στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» σημειώνει σε δήλωσή της.

Η κ. Παναρίτη, που παίρνει μέρος στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Brussels Group, δήλωσε νωρίτερα ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών ανέφεραν πως «αν δεν έχετε ρευστότητα, μην πληρώσετε για ένα με δυο μήνες μισθούς και συντάξεις», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Βαρουφάκη («είναι ντροπή ακόμη και να το λέτε»).

»Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα διαφόρων επαγγελματιών... Οι πιο σκληροί είναι του ΔΝΤ λέγοντας ότι λειτουργούν σχεδόν στρατικοποιημένα, με πειθαρχία και που διεκδικούν αυτό που θέλουν μέχρι τέλους» ανέφερε η κ. Παναρίτη.

Όσον αφορά τους αξιωματούχους της ΕΚΤ σημείωσε πως συμπεριφέρονται σαν υπάλληλοι των τραπεζών, ενώ τους αξιωματούχος της Κομισιόν τους χαρακτήρισε ένα συνονθύλευμα γραφειοκρατών που βγάζουν τους προϋπολογισμούς. Η κ. Παναρίτη αναγνώρισε πάντως ότι «μας συμπεριφέρονται απαξιωτικά γιατί μας έπιασαν αδιάβαστους και χωρίς τεχνογνωσία». Υπενθυμίζεται, ότι η κ. Παναρίτη είχε αναφέρει ότι «είναι ντροπή να υπάρχουν συνταξιούχοι 45 και 46 ετών».

Keywords
Τυχαία Θέματα