Παλικαρίσια νίκη για την Κολομβία

20:59 19/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-3ος ΟΜΙΛΟΣ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: 2-1
Γήπεδο: Estadio Nacional

Το 2Χ2 έκανε η Κολομβία, που κέρδισε σε ένα πανέμορφο ματς την Ακτή Ελεφαντοστού με 2-1 και βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση. Μοναδικό ενδεχόμενο να μείνουν έξω σε τριπλή ισοβαθμία με Ιαπωνία και Ακτή και μόνο αν δεν την ευνοεί η διαφορά των γκολ.

Με δύο νίκες πέρασε η Εθνική μας που έχει την κατάσταση στα χέρια της.

Στο 6ο μόλις λεπτό ο Μπακά πάτησε όμορφα με τακουνάκι στον Τέο Γκουτιέρες, που έπιασε με τη μία το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στ 25' ο Τιοτέ δοκίμασε από μακριά το πόδι του, άουτ η μπάλα. Στο 28ο λεπτό οι Κολομβιανοί έχασαν απίστευτη ευκαιρία, καθώς ο Ροντρίγκες έβγαλε από αριστερά τη σέντρα για τον αμαρκάριστο Γκουτιέρες που έκανε τραγικό πλασέ σχεδόν εξ επαφής και αστόχησε, ενώ στο 31' ο Οριέ έκανε την κίνηση από δεξιά στα αριστερά και το σουτ, αλλά ο Οσπίνα έπεσε και μπλόκαρε.

Στο 57ο λεπτό μετά από όμορφη μπαλιά του Τουρέ ο Μπόνι δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα καλά, ενώ στο 58' ο Γκραντέλ κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Γέπες. Στο 59ο λεπτό ο Κουαδράδο κατέβασε μαγικά και άδειασε τον Μποκά, έκανε και το σουτ από πλάγια δεξιά και η μπάλα αφού τη βρήκε και λίγο ο Μπάρι, βρήκε στο δοκάρι της Ακτής. Και στο 64ο λεπτό ο Κουαδράδο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Χαμές Ροντρίγκες με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 68ο λεπτό ο Oριέ έκανε σέντρα-σουτ από δεξιά, με τον Οσπίνα να διώχνει δύσκολα, ενώ στο 69' ο Τουρέ έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να κοντράρει και να περνά μόλις έξω. Και στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά από κόρνερ ο Χαμές Ροντρίγκες με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 68' και στο 69' τα σουτ των Οριέ και Τουρέ απείλησαν την εστία του Οσπίνα, αλλά στο 70' μετά από λάθος του Ντιέ στο κέντρο, ο Γκουτιέρες έβγαλε όμορφα για τον Κιντέρο που με όμορφο πλασέ σε τετ α τετ με τον Μπόνι έκανε το 2-0. Το ματς είχε πάρει φωτιά και τρία λεπτά αργότερα, ο Ζερβίνιο έκανε καταπληκτική ατομική ενέργεια από αριστερά και με σουτ μείωσε σε 2-1. Στο 84ο λεπτό ο Oριέ έβγαλε από δεξιά τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Μπολί πέρασε άουτ.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Σαπάτα, Γέπες, Σάντσες, Αρμέρο (72' Αρίας), Αγιλάρ (79' Μεχία), Γκουτιέρες, Ροντρίγκες, Κουαδράδο, Ιμπάρμπο (53' Κιντέρο), Σουνίγκα

ΑΚΤΗ: Μπάρι, Μποκά, Ζοκορά, Τιοτέ, Ζερβίνιο, Μπόνι (60' Ντρογκμπά), Γκραντέλ (67' Καλού), Οριέ, Τουρέ, Ντιέ (73' Μπολί), Μπαμπά

Keywords
Τυχαία Θέματα