Πακιστάν: Ο σεισμός «γέννησε» ένα... νησί! (VIDEO)

09:15 25/9/2013 - Πηγή: AEK365

Τόσο ισχυρός ήταν ο σεισμός των 7,7 Ρίχτερ που συγκλόνισε χθες το Πακιστάν που όχι μόνο έγινε αισθητός στη νότια Ασία αλλά και προκάλεσε την ανάδυση ενός μικρού νησιού στα ανοιχτά του Πακιστάν στην Αραβική Θάλασσα.
Εκατοντάδες κάτοικοι συνέρρευσαν έκπληκτοι στην ακτή κοντά στο λιμάνι Gwadar, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, για να δουν ιδίοις όμμασι το σπάνιο φαινόμενο του νησιού που ο σεισμός

«έσπρωξε» μέσα από τη θάλασσα.Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Πακιστάν, Αρίφ Μαχμούντ, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ένα νέο νησί έχει εμφανιστεί κοντά στο λιμάνι Γκγουαντάρ, στα νότια παράλια της χώρας, στα νερά του Ινδικού Ωκεανού.

Ο κ. Μαχμούντ προσέθεσε πως η σεισμική δόνηση ενδέχεται να προκάλεσε την ανάδυση μίας μάζας γης, εξηγώντας όμως πως το φαινόμενο θα πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες που έχουν δει το νέο νησί είναι και ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Γκγουαντάρ, Περβέζ Ουμράνι. Όπως δήλωσε ο κ. Ουμράνι, το νησί είναι ορατό από την παραλία, έχει ύψος περίπου 9 μέτρων και μήκος 100 μέτρων.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, το νησί βρίσκεται σε απόσταση 600 μέτρων από τα παράλια.

Την ίδια ώρα, ο απολογισμός των θυμάτων από την ισχυρή δόνηση έφτασε τους 208 ενώ τουλάχιστον 373 άνθρωποι είναι τραυματίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα