Πάει τελικό η Μπιλμπάο

00:56 1/2/2012 - Πηγή: AEK365

ΙΣΠΑΝΙΑ COPA DEL REY ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ- Α' ΑΓΩΝΑΣ
ΜΙΡΑΝΤΕΣ-ΑΘΛΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: 1-2
ΓΗΠΕΔΟ: «Έμπρο Ντε Μιράντες»
Με το ενάμισι πόδι στον τελικό του Ισπανικού κυπέλλου βρίσκεται η Αθλέτικ Μπιλμπάο, καθώς επικράτησε με 2-1 της Μιραντές στο «Έμπρο Ντε Μιράντες» στον πρώτο ημιτελικό χάρη σε δύο γκολ του Γιορέντε, ενώ η ομάδα

της Τρίτης Κατηγορίας θα τερματίσει κάπου εδώ την εντυπωσιακή της πορεία. Η Μπιλμπάο απείλησε στο 5' όταν ο Ερέρα τροφοδότησε τον Μουνιαϊν, ο οποίος σούταρε από την μικρή περιοχή αλλά ο Ναουζέ έδιωξε σε κόρνερ. Η Μιραντές απάντησε στο 14' όταν ο Μουνετά τροφοδότησε τον Ινφαντέ που σούταρε από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ιραϊθόθ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο 17' όταν Ντε Μάρκος και Σουσαέτα έπαιξαν το ένα-δύο και ο πρώτος σέντραρε από τα δεξιά για τον Γιορέντε, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Ναουζέ. Η Μπιλμπάο «ζευγάρωσε» τα τέρματα της στο 28' όταν ο Μουνιαϊν με κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Γιορέντε, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή έκανε το 0-2 με το δεύτερο του γκολ στον ημιτελικό. Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στο 35' όταν ο Μουνετά πάσαρε στον Αρόγιο που βρέθηκε τετ α τετ με τον Ιραϊθόθ, αλλά ο γκολκίπερ των Βάσκων έδιωξε σε κόρνερ. Η Αθλέτικ απείλησε στο 56' με τον Γιορέντε να αστοχεί σε κεφαλιά μετά από φάουλ του Σουσαέτα, ενώ στο 63' «φλέρταρε» με το τρίτο γκολ όταν Ιτουράσπε και Σουσαέτα συνδυάστηκαν και ο πρώτος τροφοδότησε τον Ντε Μάρκος που σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι. Η Μιραντές ήταν άτυχη στο 73' όταν ο Μορέλ τροφοδότησε τον Μουντζίκα που πλάσαρε τον Ιραϊθόθ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της Μπιλμπάο. Οι γηπεδούχοι τελικά μείωσαν στο 90+2' όταν ο Μουντζίκα σέντραρε από τα αριστερά για τον Λαμπάρι, ο οποίος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-2.
ΜΙΡΑΝΤΕΣ: Ναουζέ, Γκαρμέντια, Σέζαρ, Κοράλ, Ραούλ Γκαρσία, Μάρτινς, Γκάρο (54' Λαμπάρι), Μουντζίκα, Μουνετά (71' Άνχελ), Ινφαντέ, Αρόγιο (63' Μορέλ).
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Μαρτίνεθ, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέξτε, Ιτουράσπε, Ερέρα, Ντε Μάρκος, Σουσαέτα (77' Λόπεθ), Μουνιαϊν (85' Πέρεθ), Γιορέντε.

Keywords
Τυχαία Θέματα