Όταν τα τρία αδέλφια Μαραντόνα έπαιξαν στην ίδια ομάδα

14:05 8/2/2014 - Πηγή: AEK365

Στις 15 Νοεμβρίου 1987, οι θεατές στο Στάδιο Λος Κάρμενες κοντά στο κέντρο της Γρανάδα έγιναν μάρτυρες μίας σπάνιας ποδοσφαιρικής συγκυρίας.
Οι τρεις αδελφοί Μαραντόνα αγωνίστηκαν για μία και μοναδική φορά στην ίδια ομάδα!
Η Γρανάδα είχε μόλις αποκτήσει τον Ραούλ Λάλο Μαραντόντα. Ο μεγαλύτερος αδελφός Ντιέγκο βρισκόταν στο peak της καριέρας του έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα με την Νάπολι αλλά και το Μουντιάλ με την εθνική Αργεντινής.
Ο τρίτος αδελφός, Ούγκο "Ελ Τούρκο" Μαραντόνα ξεκινούσε καριέρα στην Ευρώπη με τη φανέλα της Άσκολι. Το τμήμα

μάρκετινγκ της Γρανάδα, λειτούργησε αποτελεσματικά.
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν περιζήτητος ενώ μαζί με τα αδέλφια του αποκόμισαν τεράστια ποσά από διαφημίσεις σε όλο τον κόσμο.
Η Γρανάδα προκειμένου να γιορτάσει την μεταγραφή του Λάλο Μαραντόνα έκλεισε φιλικό με τη συμμετοχή των τριών αδελφών Μαραντόνα κόντρα στην πρωταθλήτρια Σουηδίας, Μάλμε που καθοδηγούνταν εκείνη την εποχή από το νυν τεχνικό της εθνικής Αγγλίας, Ρόι Χόντγκσον.
Η διαφημιστική εκστρατεία για το ματς ήταν εξαιρετική. Η Γρανάδα έβαλε στα ταμεία της 20.000.000 πεσέτες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ τα επιπρόσθετα έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα είχαν ως αποτέλεσμα ο ισπανικός σύλλογος να κάνει απόσβεση για την μεταγραφή του Λάλο Μαραντόνα.
Στον αγωνιστικό τομέα, οι αδερφοί Μαραντόνα μάγεψαν τα πλήθη. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα χόρευε την άμυνα της Σουηδίας, μολονότι η Μάλμε άνοιξε το σκορ.
Ο "Πίμπε Ντ'Όρο" όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με χατ-τρικ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. "Η ιδέα της Γρανάδα" ήταν θαυμάσια. Το να παίξω μαζί με τα αδέλφια μου ήταν κάτι που πάντα ονειρευόμουν. Είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό", δήλωσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα.
Για την ιστορία, ο "Λάλο" Μαραντόνα δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να δικαιώσει την διοίκηση της Γρανάδα. Όπως αποδείχθηκε διέθετε μόνο το όνομα και όχι τις ικανότητες για να κάνει την διαφορά.
Στην διάρκεια της σεζόν 1987/1988 σημείωσε μόλις 2 γκολ σε 19 ματς. Παρά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα της, η Γρανάδα τερμάτισε στην προτελευταία θέση και υποβιβάστηκε στην Segunda B κατηγορία.
Ο Λάλο Μαραντόνα αποχώρησε δίχως να καταφέρει να κάνει σοβαρή καριέρα. Περιπλανήθηκε σε Ιαπωνία, Αργεντινή, Καναδά, Περού, Βενεζουέλα εγκαταλείποντας την ενεργό δράση το 1999 σε ηλικία 33 ετών.
Ο 44χρονος Ούγκο Μαραντόνα το 1987 μεταπήδησε στην Άσκολι. Αγωνίστηκε 13 φορές με τον ιταλικό σύλλογο δίχως να σκοράρει και εν συνεχεία μεταπήδησε στη Ράγιο Βαγιεκάνο.
Το 1989 συνέχισε την καριέρα του στη Ραπίντ Βιέννης, ενώ την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην πατρίδα του. Για τρεις σεζόν βρήκε καταφύγιο στην Ιαπωνία (1995-1998).
Την σεζόν 2004/05 επιχείρησε να κάνε καριέρα προπονητή αναλαμβάνοντας τους Islanders από το Πουέρτο Ρίκο...

Δείτε βίντεο ΕΔΩ!

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα