Όταν η Μαλάλα άφησε άφωνο τον Τζον Στιούαρτ (VIDEO)

22:54 10/10/2013 - Πηγή: AEK365

Ο παρουσιαστής της εκπομπής «The Daily Show», Τζον Στιούαρτ δεν είναι από τους ανθρώπους που εντυπωσιάζεται εύκολα. Αυτό όμως κατάφερε να το κάνει η 16χρονη Μαλάλα Γιουσαφάι από το Πακιστάν, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από έναν εκτελεστή των Ταλιμπάν διότι τασσόταν ανοικτά υπέρ των δικαιωμάτων των κοριτσιών και ιδίως του δικαιώματός τους να πηγαίνουν στο σχολείο.

Η Μαλάλα, η οποία κέρδισε το βραβείο Ζαχάρωφ κι είναι υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης, μίλησε στην εκπομπή για τα δικαιώματα των κοριτσιών στη μάθηση, την άποψή της για την τρομοκρατία

και πως σκοπεύει να να συνεχίσει τον αγώνα της για να πάνε τα κορίτσια σχολείο.

Όπως είπε όταν έμαθε ότι ήταν στόχος ενώ ζούσε στο Πακιστάν, συχνά σκεφτόταν πως θα αντιδρούσε τη στιγμή που θα ερχόταν πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιο τρομοκράτη. Αρχικά πίστευε ότι ίσως θα απαντούσε με τον ίδιο τρόπο αλλά μετά συνειδητοποίησε ότι δε πρέπει να πέσουμε στο επίπεδό τους.

«Εάν εξαπολύσεις επίθεση σε έναν Ταλιμπάν, τότε δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ εσού και του Ταλιμπάν», υποστήριξε και τόνισε «πως δεν πρέπει να φέρεσαι στους άλλους με σκληρότητα... πρέπει να μάχεσαι μέσω της ειρήνης, του διαλόγου και της μάθησης», είπε εντυπωσιάζοντας τον παρουσιαστή με την ωριμότητά της.

Συνεχίζοντας είπε ότι αφού αποφάσισε ότι δεν θα απαντούσε μέσω της βίας, άρχισε να σκέφτεται τι θα μπορούσε να πει σε έναν τρομοκράτη.

«Θα του έλεγα πόσο σημαντική είναι μάθηση και πως θα ήθελα να μορφωθούν και τα δικά του παιδιά. Αυτό ήθελα να σου πω και τώρα κάνε ό,τι θες», είπε.

Ο Στιούαρτ εντυπωσιασμένος, αλλά και διατηρώντας το χιούμορ του είπε: «Ξέρω πως ο πατέρας σου είναι πίσω στα παρασκήνια πως είναι περήφανος για σένα αλλά θα εξοργιζόταν αν σε υιοθετούσα;».

Keywords
Τυχαία Θέματα