Όριο για το Παγκόσμιο ο Κατραντζής

16:52 25/4/2013 - Πηγή: AEK365

Ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης τον προσεχή Ιούλιο, ακούει στο όνομα Χρήστος Κατραντζής.

Ο 21χρονος αθλητής του Ολυμπιακού, έλαβε μέρος σε μίτινγκ που διεξήχθη στη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, όπου στα 50μ. Πεταλούδα τερμάτισε σε 23.96, όσο είναι και το όριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο.

Η επίδοσή του αυτή μάλιστα, αποτελεί και ατομικό ρεκόρ για τον ίδιο.

Πέρα από αυτή του την επίδοση, εξαιρετικές ήταν και οι κούρσες του στα 100μ. Ελεύθερο με 49.77 και στα 100μ. Πεταλούδα με 53.46, χρόνοι που είναι οι κορυφαίοι για τη φετινή σεζόν στη χώρα μας.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά από αυτή του την επιτυχία, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Είμαι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος. Ήταν ένας στόχος που κυνηγούσα πολλά χρόνια και επιτέλους ανταμείφθηκα. Έκανα φέτος πιο καλή προετοιμασία και αυτό φάνηκε και από τα αποτελέσματα στο νερό.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης πάω για το καλύτερο και με στόχο να βρεθώ όσο ψηλότερα γίνεται. Και μόνο η εμπειρία του να συμμετέχεις σε μία τέτοια διοργάνωση είναι κάτι το πολύ θετικό για εμένα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Αλέκο Χατζηγιαννάκη, τους γονείς μου και τον χορηγό μου που βοηθά πολύ για τον εξοπλισμό μου. Και φυσικά τον σύλλογο μου τον Ολυμπιακό που με στηρίζει όλο αυτό τον καιρό.»

Ο προπονητής του Χρήστου Κατραντζή, Αλέκος Χατζηγιαννάκης, μίλησε για την πρόκριση αυτή του αθλητή του στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης τον προσεχή Ιούλιο, εκθειάζοντας τον 21χρονο κολυμβητή:

«Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια. Προσπαθούσαμε καιρό να πιάσουμε ένα όριο για μια μεγάλη διοργάνωση αλλά δεν τα καταφέρναμε εδώ και τρία χρόνια.

Είναι ένας συνεπέστατος αθλητής και νομίζω πως του άξιζε αυτή η πρόκριση. Ήρθε λοιπόν η ώρα να λάβει μέρος και σε μια παγκόσμια διοργάνωση. Εκεί είμαι σίγουρος πως μπορεί να καταφέρει κάτι αξιόλογο και θα προσπαθήσουμε μαζί, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος τον Ιούλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα