Όριο είναι μόνο ο εαυτός του! (VIDEO)

12:20 13/11/2011 - Πηγή: AEK365

Η Γαλλία είχε μακρά παράδοση σε «μάχιμους» οδηγούς αγώνων, αλλά μέχρι το 1994 και τον μεγάλο Ντιντιέ Οριόλ, δεν είχε να επιδείξει έναν παγκόσμιο πρωταθλητή.

Τώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για το φαινόμενο Λεμπ. Είναι ο οδηγός με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία του WRC, κερδίζοντας και το προσωπικό στοίχημα, να ξεπεράσει, δηλαδή, τα 7 του Μίκαελ Σουμάχερ στη Formula 1.

Είναι ο πλέον πολυνίκης (67) του θεσμού, ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες σε μία σεζόν (11), με τις περισσότερες κερδισμένες ειδικές διαδρομές (803) ο άνθρωπος που θ' αργήσει πολύ να αποκαθηλωθεί, καθώς όσο τρέχει, θα είναι πάντοτε το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Βρίσκει και τα κάνει, είναι η πρώτη προσέγγιση, όλων όσοι δεν τον... πολυσυμπαθούν. Αρκετά απλοϊκό, παρότι σίγουρα δεν έχει τον ανταγωνισμό που θα έπρεπε να έχει, ένα τόσο δημοφιλές σπορ και αυτόν που είχαν οι προγενέστεροι μεγάλοι πρωταθλητές. Από την άλλη, μια σύντομη ματιά στο βιογραφικό του, μαρτυρά ότι ο άνθρωπος αυτός, είναι παντού επιτυχημένος. Ένας σύγχρονος Μίδας, ο οποίος μετατρέπει σε χρυσό, ό,τι πιάνει στα χέρια του!

Η γυμναστική ήταν η πρώτη του αγάπη και το άθλημα που του απέφερε τις πρώτες του διακρίσεις. Αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρωταθλητής Αλσατίας, μία φορά πρωταθλητής της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας και είχε πάρει την πέμπτη θέση στο εθνικό πρωτάθλημα της χώρας.

Το 1995 σε ηλικία 21 ετών αποφάσισε να κάνει στροφή στα ενδιαφέροντά του και του προέκυψε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Η Citroen μπήκε με το "καλημέρα" στη ζωή του και ο μέντοράς του, Guy Frequelin, ο οποίος εκτελούσε χρέη διευθυντή στην Citroen Sport, του έδωσε την ευκαιρία συμμετοχής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Junior το 2001. Ο Loeb τον δικαίωσε για την επιλογή παίρνοντας τον τίτλο με 5 νίκες σε έξι αγώνες!

Το 2002 ρίχνεται στα βαθιά νερά του WRC και στον πρώτο αγώνα της καριέρας του στο Μονακό κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Η πρώτη νίκη ήρθε λίγους μήνες αργότερα στη Γερμανία. Το τέλος της σεζόν βρήκε τον Γάλλο στη 10η θέση της γενικής με 18 βαθμούς. Το 2003 έστειλε σαφές μήνυμα προς όλους τους υπόλοιπους μεγάλους οδηγούς. Ο Loeb πρόσθεσε άλλες τρεις νίκες στο ενεργητικό του (Μόντε Κάρλο, Γερμανία, Σαν Ρέμο) και έχασε τον τίτλο στο τελευταίο ράλι της σεζόν στην Ουαλία, με διαφορά ενός βαθμού από τον Πέτερ Σόλμπεργκ.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά μέχρι σήμερα που είδε την πλάτη κάποιου άλλου στη λήξη της χρονιάς. Από τότε, οδηγώντας είτε το Citroen Xsara WRC είτε το Citroen C4 WRC, είτε το νέο DS3 WRC μετρά 8 διαδοχικά παγκόσμια πρωταθλήματα και καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Ήταν ανταγωνιστικός από την πρώτη στιγμή που μάθαμε το όνομά του, με ό,τι έχει τέσσερις τροχούς. Ακόμα και με το μονοθέσιο της Toro Rosso, όπου οι χρόνοι του, ήταν εφάμιλλοι των δοκιμαστών της F1, βάζοντας σε σοβαρές σκέψεις τόσο τον ίδιο, όσο και τους κατασκευαστές, για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Με το... mo

Keywords
Τυχαία Θέματα