Ορφανός: Τώρα θα κριθεί ο Δώνης

15:45 6/2/2013 - Πηγή: AEK365

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στον ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Δώνη και τον Πάμπλο Γκαρσία ο Κώστας Ορφανός υπογράμμισε πως σε μια ομάδα κάνει κουμάντο ο προπονητής, τάχθηκε κατά των αλλαγών μεσούσης της περιόδου και επεσήμανε πως ο Δώνης θα κριθεί από εδώ και πέρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στον SENTRA FM 103.3

- Για το θέμα με τον Δώνη: «Δημιουργήθηκε είτε τεχνηέντως είτε γιατί πραγματικά υπάρχει θέμα με τον Δώνη για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ματς και δεδομένου ότι έχουμε καλύτερη ομάδα έπρεπε να το πάρουμε. Στο ντέρμπι δεν προδικάζεις. Σίγουρα στο α' μέρος είχαμε πολύ καλύτερη εικόνα από τον Αρη κι έδειχνε ότι θα το παίρναμε, όμως στο β' δεν πήγαμε καλά κι ο Αρης το πάλεψε και πήρε την ισοπαλία, αν και στο τέλος ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και είχε πιο καλή εικόνα από το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου».
- Για το θέμα Δώνη-Γκαρσία: «Κουμάντο στην ομάδα κάνει ο προπονητής. Από κει και πέρα από την πλευρά του κάθε παίκτη είτε έχει μικρή είτε μεγάλη ιστορία πρέπει να έχει την στήριξη του προπονητή και της διοίκησης, αλλά κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Ο Κούδας από 31 χρονών και μετά πολλές φορές κάθισε στον πάγκο κι έπαιξε μέχρι τα 37 του χρόνια στον ΠΑΟΚ και δεν κουνήθηκε φύλλο! Δεν το λέω για τον Πάμπλο, που έχει προσφέρει και είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής. Το φέρνω ως παράδειγμα».
- Για την πίεση των οπαδών: «Προφανώς δεν δικαιούνται οι οπαδοί να παρεμβαίνουν σε θέματα της διοίκησης. Αν υπάρχει θέμα η διοίκηση είναι η μόνη υπεύθυνη που πρέπει να το λύσει. Δεν παρεμβαίνει κανένας στη σχέση προπονητή-διοίκησης. Αν δεν θέλει ο παίκτης, τότε αυτό είναι θέμα διοίκησης.
Η αίσθησή μου είναι ότι η συγκεκριμένη διοίκηση στην παρούσα φάση, έδωσε χώρο στα παιδιά αυτά. Και πριν το ματς με τον Αρη υπήρχε θέμα Γκαρσία κι ακούστηκε ότι ζήτησε να μην είναι στην αποστολή γιατί είχε ίωση και δεν έβγαλε μια ανακοίνωση να πει είναι άρρωστος και δεν παίζει για να λήξει το θέμα εκεί.
Δυο θέματα υπάρχουν σε εκκρεμότητα. Ενδεχομένως κάποιοι ίσως δεν θέλουν να μείνει ο Δώνης. Και σε άλλες ομάδες συμβαίνει αυτό όχι μόνο στον ΠΑΟΚ. Στον Ολυμπιακό έφυγε ο προπονητής γιατί αποδοκίμαζε και ο κόσμος. Και να έφευγε ο Δώνης δεν θα έλεγε κανείς ότι κατ' απαίτηση του κόσμου τον διώξαμε».
- Για το αν θεωρεί ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί ο Δώνης: «Εγώ είμαι εναντίον των αλλαγών μεσούσης της περιόδου, με το υλικό που έχει να μην είναι καλύτερο από το περσινό κι ο κόσμος δεν θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από την περσινή σεζόν.
Δημιουργήθηκε το θέμα απ' όταν μας πέρασε ο Αστέρας στην βαθμολογία, είχε κακή απόδοση η ομάδα και σε κάποια ματς παρέπαιε. Τώρα όμως έχουμε απαιτήσεις από τον Δώνη. Από εδώ κι έπειτα θα πρέπει να κριθεί ο Δώνης. Θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να βγει δεύτερος στο πρωτάθλημα και πρώτος στα πλέι οφ για να παίξει Champions League.
Αν βρουν τρόπο έξυπνο να τα βρουν με τον Γκαρσία ως το τέλος της σεζόν κι αν δεν μπορεί να προσφέρει αγωνιστικά να τον εκμεταλλευτούν σε άλλο πόστο. Αυτή τη στιγμή ο Δώνης έχει έναν ποδοσφαιριστή Γκαρσία κι όχι οτιδήποτε άλλο εξωαγωνιστικό».
- Για το αν εκτιμάει ότι μπορεί να υπάρξει σύγκρουση διοίκησης-οπαδών αν «στραβώσουν» κι άλλα ματς: «Είναι άλλο πράγμα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης κι άλλο ποιος ασκεί διοίκηση. Δεν πιστεύω ότι θεωρούν πως ο Βρύζας παίρνει τις τελικές αποφάσεις. Ισως υπάρχει εσωτερική αντιπαλότητα και κάποιοι ίσως να ήθελαν τον Ζαγοράκη. Δεν ξέρω κάτι, αυτή είναι η αίσθηση που έχω. Πιστεύω ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν ο Ιβάν Σαββίδης γίνει πρόεδρος της ομάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα