Ορφανός: Η ΕΠΟ έχει τεράστια ευθύνη

13:15 3/11/2011 - Πηγή: AEK365

Για την κατάσταση που έχει φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο ευθύνες, κατά τον Γιώργο Ορφανό, έχουν τόσο η ΕΠΟ όσο και η Super League με τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού να υποστηρίζει πως για το γεγονός πως ο φίλαθλος κόσμος πιστεύει ότι οι αγώνες δεν είναι "καθαροί" ευθύνεται η Ομοσπονδία.

Σε δηλώσεις του στον NOVASPORTS FM 94.6, ο Γιώργος Ορφανός

τόνισε: "Δεν υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι υπάρχει... καθαρή διεξαγωγή αγώνων. Και για αυτό φταίνε οι επικεφαλείς του ποδοσφαίρου. Μια τεράστια ευθύνη έχει η ΕΠΟ με το να κρατάει στα χέρια της τους ορισμούς στην διαιτησία και την αθλητική δικαιοσύνη. Είναι λάθος ο τρόπος της! Όσο για την Σούπερ Λίγκα, θα έπρεπε να λειτουργεί διαφορετικά. Η πρώτη σκέψη ήταν να μετέχουν στο συμβούλιο οι πρόεδροι και σήμερα στέλνουν έναν δεύτερο, έναν τρίτο άνθρωπο για να τους εκπροσωπήσει... Έχουν, δηλαδή, υποβαθμίσει αυτό που οι ίδιοι έφτιαξαν".

Για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε: "Μία... φούσκα ήταν όλα αυτά που έγιναν το καλοκαίρι. Κάποιοι πίστεψαν ότι είναι εύκολο. Εκείνο που κάναμε ήταν να τιμωρεί ο ένας και να... ξετιμωρεί ο άλλος".

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, ο Γιώργος Ορφανός δήλωσε: "Οι πιθανότητες να μην φτάσουμε στην ψήφο εμπιστοσύνης είναι πλέον υπαρκτές. Το πράγμα έχει φτάσει στα άκρα. Αν επιμείνει στο δημοψήφισμα ο Παπανδρέου θα τον αλλάξουμε".

Τέλος, για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην Ιρλανδία κόντρα στην Σάμροκ Ρόβερς για το Europa League, ο Ορφανός τόνισε: "Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ακολουθείς δυο στόχους. Και Ελλάδα και Ευρώπη. Οι πρώτες εμφανίσεις του, φέτος, ήταν εξαιρετικές. Κάποιοι είπαν ότι είναι ευκαιρία ο ΠΑΟΚ να... χτυπήσει το πρωτάθλημα. Θεωρώ πως ο πρώτος στόχος είναι να καταξιωθείς στην Ευρώπη. Να βγαίνεις, δηλαδή, κάθε χρόνο, μετά θα έρθουν και οι τίτλοι. Θέλει υπομονή, που δεν είναι ελληνική λέξη. Και ειδικά από την στιγμή που δεν υπάρχει οικονομική ηρεμία".

Keywords
Τυχαία Θέματα