Ομαδικοί τάφοι με 1700 πτώματα στο Τικρίτ

18:45 7/4/2015 - Πηγή: AEK365

Ιρακινές ιατροδικαστικές ομάδες ξεκίνησαν την εκταφή σορών από 12 ομαδικούς τάφους, στους οποίους υπολογίζεται ότι θάφτηκαν έως και 1.700 στρατιώτες που εκτελέστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος το περασμένο καλοκαίρι. Η μαζική δολοφονία των Ιρακινών στρατιωτών σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2014 στην πρώην αμερικανική βάση του Καμπ Σπάιχερ, έξω από την πόλη Τικρίτ. Φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο έδειχναν τις εκτελέσεις των κυρίως σιιτών στρατιωτών. Επιζώντες είχαν δηλώσει ότι τα θύματα

είχαν ανακριθεί ώστε να διαπιστωθεί ποιοι είναι σιίτες και στη συνέχεια αυτοί να εκτελεστούν. Οι έρευνες ξεκίνησαν στο Τικρίτ μετά την εκδίωξη των τζιχαντιστών και την ανακατάληψη της πόλης από τις ιρακινές δυνάμεις, πριν από λίγες ημέρες.

Ιρακινός αξιωματούχος δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι χθες πραγματοποιήθηκε η εκταφή στον πρώτο τάφο και βρέθηκαν περίπου 20 σοροί, ενώ τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για τα θύματα του Καμπ Σπάιχερ. Σημαίες έχουν τοποθετηθεί στα σημεία που βρίσκονται οι ομαδικοί τάφοι. «Πρόκειται για σκηνές που ραγίζουν την καρδιά. Δεν μπορέσαμε να συγκρατήσουμε τα δάκρυά μας. Ποιος βάρβαρος θα μπορούσε να εκτελέσει 1.700 ανθρώπους εν ψυχρώ;», τόνισε. Σύμφωνα με το BBC, θα ακολουθήσουν τεστ DNA ώστε να αναγνωριστούν τα λείψανα των θυμάτων, καθώς πολλές οικογένειες δεν γνωρίζουν την τύχη των συγγενών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα