«Ομάδα πρότυπο ο Αστέρας»

20:43 9/10/2014 - Πηγή: AEK365

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του ο Γιώργος Μποροβήλος τόνισσε πως οι Μπάκος, Καϋμενάκης έχουν κάνει τον Αστέρα Τρίπολης ομάδα πρότυπο, επισημαίνοντας πως η πορεία του στο Europa League είναι σαν παραμύθι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αρκαδία 93,8»:

Για την εκλογή του: «Με συγκίνησε ιδιαίτερα ότι με ψήφισαν οι ομάδες. Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μπάκο και τον κ. Καϋμενάκη γιατί μου έδωσαν την ευκαιρία να είμαι πρόεδρος.

Είναι σημαντικό να είσαι στο κορυφαίο όργανο που διοικεί το ποδόσφαιρο. είναι και πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη γιατί λαμβάνονται αποφάσεις σημαντικές. Δεν λέω πως η παρουσία μου θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό, όμως είναι σημαντικό, ότι είμαστε στο κορυφαίο όργανο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τις προθέσεις του από εδώ και πέρα: «Υπάρχουν πολλά ζητήματα, όπως είναι το κομμάτι των αδειοδοτήσεων. Θέλω να σας πως ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά πράγματα. Είναι ένα τα κριτήρια και ένα οι ποινές. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ποια θα είναι τα κριτήρια, τα οποία πρέπει να είναι αυστηρά. Να μπορούν όμως να τα ικανοποιούν οι ομάδες και όχι απλά να τα καμουφλάρουν. Και στη συνέχεια να υπάρχουν οι ποινές. Ο Αστέρας είναι με την νομιμότητα και είναι με την αυστηροποίηση των ποινών. Προτείναμε να έρθει ένας εξαιρετικός υπάλληλος της ΕΠΟ, ο κ. Δημητρίου και να αναφέρει ποιες ομάδες ικανοποιούν τα κριτήρια. Να υπάρχουν φυσικά και οι ποινές και πριν αρχίσει η σεζόν να δούμε ποια ομάδα μπορεί να συμμετέχει και ποια όχι. Δεν μπορούν να υπάρξουν ποινές κατά την διάρκεια της χρονιάς. Δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Πρέπει να συμφωνήσουμε, να έχουμε σαφές πλάνο και πάνω σε αυτό να κινούμαστε. Αν δεν γίνει αυτό, κάποια στιγμή θα βρεθούμε μπλεγμένοι χωρίς να το καταλάβουμε».

Για το αν είναι λύση ο υποβιβασμός: «Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Ας υπάρξουν ποινές όπως ο περιορισμός στις μεταγραφές. Στη συνέχεια πιο αυστηρά και σε τέσσερα χρόνια ας υπάρξει ο ανταγωνισμός. Έτσι θα γίνουν οι ομάδες βιώσιμες και ανταγωνιστικές. Να μπορούν να πάρουν παίκτες που θα τις φέρουν καλά αποτελέσματα. Μόνο έτσι θα έχουμε καλύτερο πρωτάθλημα, το οποίο θα φέρει κοντά του φιλάθλους, χορηγούς και πάει λέγοντας. Πριν την έναρξη της χρονιάς θα πρέπει οι ομάδες να ελέγχονται για το αν είναι βιώσιμες. Για να μην "σκάσουν" μέσα στη χρονιά».

Για το αυτοδιοίκητο: «Αυτά τα θέματα είναι κυρίως νομικά. Η ειδική υπηρεσία έχει αναλάβει τα θέματα. Το ποδόσφαιρο το πειράζει η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, για θέματα αθλητικά. Το κατά πόσον έχει γίνει θα το δούμε. Παγκόσμια το αυτοδιοίκητο λειτουργεί έτσι. Αν είχαμε μια αθλητική διαφορά και πηγαίναμε στα δικαστήρια θα χάναμε χρόνο. Πρέπει η αθλητική δικαιοσύνη να λειτουργεί πολύ γρήγορα. Γι' αυτό υπάρχουν ο πειθαρχικές επιτροπές και εκεί πρέπει να τελειώνουν τα πράγματα. Γενικά για το αυτοδιοίκητο, υπάρχουν γκρίζες ζώνες, αλλά θα λυθούν».

Για το πως θα γίνει καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι πολλά τα θέματα. Πρέπει να κάνουμε καλά και σύγχρονα γήπεδα. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Πρέπει να έχουμε ομάδες ανταγωνιστικές. Το ποδόσφαιρο πουλάει αδρεναλίνη. Μόνο έτσι θα λειτουργήσει. Αυτό θα φέρει κόσμο, χορηγούς και πάει λέγοντας. Έχουμε δεχτεί ένα πλήγμα από το οικονομικό στάτους της χώρας. Πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά. Ελπίζουμε σιγά-σιγά να λυθούν. Πιστεύω πως υπάρχει φως για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα γίνουν προσπάθειες και οι ομάδες θα βρουν το δρόμο τους. Αν λειτουργήσουμε με κανόνες, οι οποίοι θα είναι ξεκάθαροι, σιγά, σιγά η κοινωνία θα το εισπράξει. Εξάλλου, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε και να κάνουμε το πρώτο βήμα. Έλεγχος στη σωστή του ώρα, ξεκάθαροι κανόνες και σωστές δουλειές».

Για τη βία στα γήπεδο: «Είναι μεγάλο θέμα η βία στα γήπεδα και όταν εκδηλώνεται με την πλέον βαριά μορφή, όπως η απώλεια ενός ανθρώπους. Εάν θέλετε, εγώ θα συμφωνήσω με το μέτρο αυτό. Αυτό που με λύπησε ιδιαίτερα είναι ότι δεν είδαμε κάποιο άλλο μέτρο. Ότι από εδώ και πέρα θα ισχύουν ένα, δύο, τρία μέτρα. Υπήρχε το ιδιώνυμο, όπου ο φυσικός αυτουργός είχε σοβαρότατες ποινές. Δεν μπορεί το φυσικό πρόσωπο πρέπει άμεσα να έχει ποινές. Να λειτουργεί αποτρεπτικά σε όσους πάνε να κάνουν επεισόδια. Πρέπει να υπάρξουν και άλλα μέτρα, για να δούμε την οικογένεια στο γήπεδο».

Για την μετάθεση αγωνιστικών: «Ομόφωνη απόφαση δεν ήταν. Αλλά κακώς εστιάστηκε σε ένα ματς. Ο Αστέρας έχει την δική του άποψη. Ένα πρόγραμμα ντύνεται ημερολογιακά και σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που υπάρχουν στην Ευρώπη. Λαμβάνεις υπόψη σου τα ταξίδια, τις υποχρεώσεις και τα πάντα. Μια αγωνιστική, όπου έγινε αναβολή, δεν μπορείς να σπρώξεις το πρόγραμμα γιατί θα φέρει κάποια προβλήματα. Οι ομάδες δεν βγαίνουν να πουλήσουν τυρί, ούτε γιαούρτι».

Για τα όσα κάνει ο Αστέρας: «Μόνο ότι θα μας έλεγε κάποιος ότι ο Αστέρας θα παίζει στην Ευρώπη, θα έλεγα πως και η γραφικότητα έχει τα όριά της. Αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο και άπαντες πρέπει να μπούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μπάκο και τον κ. Καϋμενάκη. Δεν μιλάνε πολύ, αλλά κάνουν πολλά. Κάνουν μια ομάδα πρότυπο που κοιτάζει στα μάτια τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Ξεκίνησε εξαιρετικά στους ομίλους, ελπίζουμε να μας επιφυλάσσονται περισσότερες εκπλήξεις. Ωστόσο από μόνο του όλο αυτό περιγράφεται μόνο με μια λέξη: παραμύθι».

Για το αν ήταν προετοιμασμένος: «Είναι γεγονός πως είχαμε βάλει ψηλά τον πήχη. Πρέπει να πω, πως εκτός από τους ιδιοκτήτες, να δώσουμε τα εύσημα και στον κ. Βεργέτη αλλά και τους παίκτες. Σε αυτούς ανήκουν τα μπράβο, γιατί δουλεύουν σκληρά και βγάζουν αυτή την εικόνα στο γήπεδο».

Για το «ταξίδι» του Αστέρα όλα αυτά τα χρόνια: «Πρέπει να μάθουμε να μπουσουλάμε και να προχωράμε να πετυχαίνουμε τον κάθε στόχο. Όσο ψηλότερα φτάνει κανείς, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Από την στιγμή που μπήκαμε στους ομίλους ξέραμε πως θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Για την πιο δύσκολη απόφαση που έχει πάρει: «Εμείς λειτουργούμε συλλογικά. Κάθε φορά βλέπουμε τι πρέπει να κάνουμε, μαθαίνουμε από τα λάθη μας και απλά φροντίζουμε να βελτιώνουμε ότι δεν πάει καλά. Υπήρξαν και δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες λαμβάνονται όταν η ομάδα δεν πάει καλά. Τότε είναι δύσκολες».

Για τον... «αντιτουριστικό» Αστέρα: «Εμείς ξέρουμε ποιοι είμαστε και γνωρίζουμε που θέλουμε να πάμε, αλλά γνωρίζουμε και τον τρόπο για να πάμε. Ξέρουμε που απευθυνόμαστε, είμαστε μια μικρή πόλη, με δύσκολο καιρό και δεν κρύβουμε πως ο Αστέρας πριν δέκα χρόνια ήταν τοπικού βεληνεκούς. Δεν γίνεται να μην συμπαθούσε ο κόσμος μια ομάδα των Αθηνών. Έτσι λοιπόν κληθήκαμε να αλλάξουμε συναισθήματα του κόσμου. Θέλει χρόνο και επιτυχίες για να γίνει αυτό. Στα μικρά παιδιά έχουμε δώσε βαρύτητα, με εκδηλώσεις και κάλεσμα στα γήπεδο. Θέλουμε τους αυριανούς φιλάθλους του Αστέρα. Θα θέλαμε περισσότερο κόσμο και θα το έχουμε τα επόμενα χρόνια».

Για τα «σκηνικά» των συνεδριάσεων της Λίγκας: «Όλα αυτά τα χρόνια ως αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και με προέδρους τους Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Πατέρα και Μαρινάκη, υπήρχαν κάποιες σφοδρές αντιπαραθέσεις. Εμείς έχουμε πάντα τις θέσεις μας και τις τηρούμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και εκεί είναι άνθρωποι, έχουν τις αδυναμίες τους και κάποιες φορές ίσως παρεκτραπούν. Υπήρχαν και στιγμές χαλάρωσης».

Για τα πιο δύσκολα παιχνίδια της καριέρας του: «Ήταν δύσκολο το παιχνίδι στη Ριζούπολη, γιατί έπαιζε ρόλο το αποτέλεσμα. Όποιος είχε δει το παιχνίδι ήξερε πως δεν υπήρχε πρόβλημα. Τα προβλήματα ήταν εξωαγωνιστικά και έφτασαν στα αυτιά μας ως πληροφορίες. Το παιχνίδι ήταν εύκολο στην διάρκειά του. Δύσκολα παιχνίδια ήταν το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, την εποχή του κ. Μπατατούδη και είχε έρθει 0-0 το παιχνίδι. Είχε δύσκολες φάσεις. Επίσης ένα άλλο παιχνίδι ήταν ανάμεσα στην Προοδευτική και τον Ηρακλή. Σημαντικό το παιχνίδι για τους γηπεδούχους, από 4-2 έγινε 4-4 με δύο πέναλτι για τον Ηρακλή στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων. Ήταν με δύο πέναλτι και είχαμε προβλήματα μετά γιατί έπεφτε η Προοδευτική, αλλά ευτυχώς ήταν και τα δύο πέναλτι, αλλά ήταν έντονο παιχνίδι και θα το θυμάμαι για πάντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα