Όλοι ψάχνουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν

18:07 10/10/2014 - Πηγή: AEK365

Ούτε στις επίσημες εκδηλώσεις της επετείου του Εργατικού Κόμματος δεν εμφανίστηκε ο ηγέτης της Βορείου Κορέας κάνοντας τα σενάρια για τους λόγους της απουσίας του να γιγαντώνουν. Το όνομά του δεν βρίσκεται στη λίστα των επισήμων που έχει μεταδώσει το κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στην κατάθεση στεφάνων στο μαυσωλείο των Κιμ ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος ήταν ο στρατηγός Χουάνγκ Πιόνγκ Σο, ο οποίος και κρατά τα ηνία κατά τη διάρκεια της ανεξήγητης απουσίας του ηγέτη. Στεφάνι κατατέθηκε ωστόσο στο όνομα του Κιμ.

Η τελευταία

δημόσια εμφάνισή του ήταν στις 3 Σεπτεμβρίου και ακολούθησε μία λιτή και ασαφής επιβεβαίωση ότι ο ηγέτης έχει προβλήματα υγείας. Στο πιο πρόσφατο βίντεο που υπάρχει, εμφανίζεται να κουτσαίνει.

Έκτοτε, ο Κιμ έλειπε από διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες θα έπαιρνε, λογικά, μέρος. Το τελευταία πρόσφατο ανησυχητικό σημάδι απουσίας ήταν η υποδοχή των βορειοκορεατών αθλητών στην Πιόνγκγιανγκ μετά τους αγώνες στη Σεούλ. Ο Κιμ, θα περίμενε κανείς, θα έπρεπε να ήταν εκεί για τον θρίαμβο που είχε στηθεί, αλλά τελικά οι βορειοκορεάτες απογοητεύτηκαν.

Έκτοτε, οι βορειοκορεάτες βλέπουν όλο και συχνότερα τον στρατηγό Χουάνγκ Πιόνγκ Σο. Ο στενότερος στρατιωτικός σύμβουλος του Κιμ ήταν επικεφαλής της βορεικορεατικής αντιπροσωπείας που πήγε στη Σεούλ -και έτσι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος που έχει πάει στο Νότο.

Η προσωπολατρεία στην Πιονγκγιάνγκ σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα εσωστρεφή φύση του βορειοκορεατικού κράτους είναι το τέλειο έδαφος για να καλλιεργηθούν κάθε είδους εκτιμήσεις: «Μήπως έχει γίνει πραξικόπημα;» ρωτάνε (ή εύχονται) κορεάτες στο Νότο και παρατηρητές ανά την υφήλιο.

Πηγή που επικαλείται το Reuters την Παρασκευή υποστηρίζει ότι ο Κιμ είχε τραυματιστεί στους αστραγάλους κατά τη διάρκεια επιθεώρησης στρατιωτικών ασκήσεων και διαβεβαίωσε ότι «βρίσκεται στην εξουσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα