«Όλοι ήξεραν αλλά δεν μιλούσαν»

18:25 19/10/2011 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη στον Εργκέτ Παππά

Την δική του άποψη για τα όσα «βγήκαν στο φως» στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε μέσω δηλώσεων ο Φάνης Κατεργιαννάκης. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας υποστήριξε πως όλοι γνώριζαν τα όσα συμβαίνουν αλλά φοβόντουσαν να μιλήσουν. Ο πρώην τερματοφύλακας της Καβάλας έκρινε ότι ήταν λάθος ο υποβιβασμός της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου στο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και πως έπρεπε να τιμωρηθούν συγκεκριμένα άτομα και όχι οι ομάδες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο aek365.gr:

-Πως σχολιάζεις τα όσα έγιναν και γίνονται φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την υπόθεση των «στημένων» αγώνων;

«Πάνω κάτω όλος ο κόσμος ήξερε αλλά δεν μιλούσε γιατί φοβόταν. Το πρωτάθλημα δεν έπρεπε να ξεκινήσει αλλά κάποιες ομάδες ήθελαν να ξεκινήσει γιατί είχαν δικά τους συμφέροντα»

-Ποιες είναι οι διαφορές, με βάση την δική σου εμπειρία και την σύντομη καριέρα σου στο εξωτερικό, του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με το Ελληνικό;

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Οι πιο σημαντικές είναι ότι εδώ υπάρχει προχειρότητα και δεν υπάρχει ο κατάλληλος επαγγελματισμός. Οι παίκτες εδώ είναι υπερεκτιμημένοι»

-Το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

«Έχει πέσει. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε πιο ποιοτικούς παίκτες σε συλλογικό επίπεδο»

-Ως τερματοφύλακας κι εσύ, μπορείς να σχολιάσεις την ψυχολογική πίεση του Κοστάντσο;

«Ο Κοστάντσο δεν είναι κακός. Είναι άτυχος, έπαιξε σε κάποια φιλικά στην αρχή και απλώς στάθηκε άτυχος, όπως και σε κάποια επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος να το αποδοκιμάζει και να τον πιέζει ψυχολογικά. Δεν λέω ότι είναι καλός, απλώς δεν είναι κακός»

-Το σχόλιό σου για τον υποβιβασμό της Καβάλας στο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα;

«Ήταν άδικη η απόφαση. Πιστεύω ότι δεν έπρεπε να τιμωρηθούν οι ομάδες αλλά συγκεκριμένα άτομα. Μία τιμωρία που θα μπορούσε να υποστεί και ο Ολυμπιακός Βόλου αλλά και η Καβάλα θα ήταν η μείωση βαθμών, ο υποβιβασμός στη β' ή στη γ' Εθνική αλλά όχι και να τους ρίξουν στα τάρταρα. Όπως και έκαναν»

-Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στη ποδοσφαιρική σου καριέρα, τι θα ήταν αυτό;

«Δεν θα πήγαινα με τον σταυρό στο χέρι. Εγώ δεν έπαιζα αλλά δεν είχα πρόβλημα εφόσον αυτό γινόταν για το καλό της ομάδας. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως πολλοί παίκτες θέλουν να παίζουν συνέχεια και ας μην είναι τόσο ικανοί και αποδοτικοί»

-Υπάρχει διαφορά στο επίπεδο ποιότητας της Εθνικής τώρα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

«Πιστεύω ότι είναι άλλη εποχή πια, τα παιδιά είναι πολύ καλά και είναι μια οικογένεια όπως κι εμείς τότε. Οι παίκτες που βρίσκονται στην Εθνική έχουν φιλότιμο»

-Διαφορά του Φερνάντο Σάντος με τον Ότο Ρεχάγκελ;

«Είναι ένα κλικ πιο πάνω ο Σάντος στον τρόπο με τον οποίο διαλέγει τους παίκτες. Δεν κοιτάει σε ποια ομάδα παίζουν. Έχει μάθει και αυτός την λέξη φιλότιμο και διαλέγει παίκτες από όλες της ομάδες, παίκτες που έχουν το

Keywords
Τυχαία Θέματα