«Όλα θα κριθούν τον Μάιο»

14:15 20/10/2011 - Πηγή: AEK365

Του Γιώργου Νικολάου

Tην πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της ΑΕΚ παραχώρησε ο Δημήτρης Λιόγας. Ο 45χρονος τεχνικός μίλησε στην «ΩΡΑ των σπορ» για το πρωτάθλημα που είναι «μαραθώνιος και όχι σπριντ», όπως είπε, για τη δυναμική της ΑΕΚ, τους παίκτες, τον κόσμο της και τον προκάτοχο του Κώστα Οικονομάκη.

Η συνέντευξη:

-Με ρεκόρ 1-2, ήττα από τον Πανελευσινιακό, το κλίμα βαρύ (έπειτα από έναν «εμφύλιο») και με ντέρμπι στις Σέρρες,

πώς είπατε το «ναι» και πόσο εφικτή είναι η άνοδος;

«Καταρχήν θέλω να πω ότι είμαι υπερήφανος που είμαι προπονητής της ΑΕΚ. Είμαι υπερήφανος, που είμαι προπονητής στη «Βασίλισσα», με την τεράστια ιστορία, την αδιαμφισβήτητη δυναμική και τον πολυάριθμο κόσμο της. Τα παραπάνω τα είπα, ακριβώς για να πιστοποιήσω ότι ιστορία, δυναμική και κόσμος συνιστούν στοιχεία, που μας κάνουν ισχυρούς. Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ. Ας μείνουμε σ' αυτό...»

-Είναι γεγονός όμως ότι με τον Πανελευσινιακό έγινε γκέλα.

«Δεν παραγνωρίζω, ότι η ΑΕΚ έχασε έδαφος. Επειδή όμως έχω συμμετάσχει πολλά χρόνια στην Α2, ξέρω καλά ότι το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ. Όλα θα κριθούν τον Μάιο. Θα επιδιώξουμε μέσα από τους αγώνες και τις προπονήσεις να βελτιωθούμε. Είναι γνωστό ότι η ομάδα δεν είχε χρόνο για επαρκή προετοιμασία, αλλά πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό».

-Είστε ικανοποιημένος από το έμψυχο δυναμικό της ομάδας; Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας;

«Οι παίκτες είναι ικανότατοι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Από κει και πέρα, πρέπει να γίνουμε ομάδα για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Όσο πιο ανώδυνα περάσουμε αυτό το στάδιο τόσο το καλύτερο. Βέβαια, αυτή η διαδικασία θα έχει πόνο! Χρειάζεται δουλειά. Δεν έχουμε περιθώρια για λόγια».

-Επιμένετε, ότι η άνοδος είναι εφικτός στόχος.

«Σας είπα και παραπάνω. Ήλθα για να κάνουμε πρωταθλητισμό. Να σας πω και κάτι άλλο; Η Ελλάδα μας βιώνει τεράστια οικονομικοκοινωνική κρίση. Κατά συνέπεια κρίση βιώνει και το μπάσκετ. Πόσες ομάδες πιστεύετε, ότι θα αντέξουν να πορεύονται με την ίδια άνεση μέχρι τέλους; Είναι ευτυχής συγκυρία για την ΑΕΚ, που οικονομικά και οργανωτικά διαθέτει μία διοίκηση ισχυρή. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες στους ίδιους ρυθμούς».

-Μιλήσατε με τον προκάτοχο σας, χθες (προχθές) στη Ζωφριά;

«Έτυχε να πάω εγώ να του μιλήσω. Είχαμε χειραψία. Ήταν δύσκολη στιγμή. Εγώ ερχόμουν στην ΑΕΚ και ήμουν ευτυχής. Εκείνος έφευγε, είχε μία πίκρα. Του είπα, βέβαια, καλή συνέχεια στην καριέρα του. Η ζωή όμως συνεχίζεται για όλους».

-Συνεχίζεται και για την ΑΕΚ.

«Κυρίως για την ΑΕΚ. Έχουμε δουλειά μπροστά μας. Έχουμε μαραθώνιο μπροστά μας».

-Ένα μήνυμα για τον κόσμο της ΑΕΚ;

«Είναι προφανές ότι η μεγάλη δύναμη της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της. Θεωρώ δεδομένο, ότι θα δείχνουν τον ίδιο ενθουσιασμό για την ομάδα, η οποία δεν μπήκε στο πρωτάθλημα με τη σωστή διαδικασία, λόγω της μη προετοιμασίας. Βέβαια, γι' αυτό δεν φταίει κανένας από τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Ήταν αυτή

Keywords
Τυχαία Θέματα