Όλα για όλα Ίντερ και Μπάγερν

15:32 12/3/2012 - Πηγή: AEK365

ΙΝΤΕΡ-ΜΑΡΣΕΪΓ
"Τζουζέπε Μεάτσα", Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Οι δυο ομάδες βρίσκονται σε παρόμοια αγωνιστική κατάσταση με τις πορείες του στα πρωταθλήματα των χωρών τους να είναι αντιστρόφως ανάλογες των προσδοκιών τους. Έτσι λοιπόν το Τσάμπιονς Λιγκ τους προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για διάκριση με την Μαρσέιγ να καλέιται να υπερασπιστεί το γκολ που σημείωσε στο 93ο λεπτό στην Μασσαλία και την Ίντερ να ψάχνει για την ανατροπή.
Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι πέτυχε την Παρασκευή

την πρώτη της νίκη μετά από δέκα παιχνίδια, 2-0 την Κιέβο, με το παιχνίδι της Τρίτης να κρίνει πολλά για το μέλλον του Ιταλού τεχνικού. Στην προσπάθεια για ανατροπή του 1-0, η Ίντερ δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Κίβου και στον τραυματία Άλβαρες. Η Μαρσέιγ προέρχεται από ήττα στο γαλλικό πρωτάθλημα από την Αζαξιό μένοντας για έξι αγώνες χωρίς νίκη με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην όγδοη θέση. Πλέον στην Μασσαλία έχουν ρίξει όλο το βάρος στην ρεβάνς με τον Ντιντιέ Ντεσάν να έχει ξανά στην διάθεση του τους Ζινιάκ, Σαμπό και Α. Αγιού.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2003/04 με τη Μαρσέιγ να νικά με 1-0 και στα δύο παιχνίδια. Η Ίντερ ως γηπεδούχος απέναντι σε γαλλικές ομάδες έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, ενώ έχει προκριθεί παρότι έχει ηττηθεί στο πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης 15 φορές σε 28 περιπτώσεις. Οι Μασσαλοί επί ιταλικού εδάφους έχουν 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ έχουν προκριθεί στις 10 από τις 16 φορές που είχαν κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ
"Αλιάντζ Αρίνα", Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Η ήττα στο πρώτο παιχνίδι δυσκόλεψε πολύ την προσπάθεια που κάνει η Μπάγερν Μονάχου να βρεθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει στην έδρα της. Έτσι λοιπόν, οι παίκτες του Γιούπ Χάινκες θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανατρέψουν το 1-0 και να μην γίνουν, μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το επόμενο "θύμα" της Βασιλείας. Για τον αγώνα ρεβάνς, η Μπάγερν Μονάχου δεν υπολογίζει στον τραυματία Βαν Μπούιτεν αλλά έχει ξανά μαζί της τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ αλλά και την καλή ψυχολογία μετά το 7-1 επί της Χόφενχαϊμ. Δίχως αγωνιστικά προβλήματα η Βασιλεία θα επιδιώξει να συνεχίσει να εκπλήσσει στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας και την Μπάγερν Μονάχου μετά την επιτυχία της επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην φάση των ομίλων.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί πέρυσι στη φάση των ομίλων, με την Μπάγερν να νικά 2-1 στην Ελβετία και 3-0 στη Γερμανία. Η Μπάγερν έχει προκριθεί στις 8 από τις 18 περιπτώσεις που είχε χάσει εκτός έδρας τον πρώτο αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά μετρά 11 νίκες στα τελευταία 12 παιχνίδια της στο Champions League. Η αήττητη φέτος στη διοργάνωση Βασιλεία έχει περάσει 13 φορές στις 17 περιπτώσεις που είχε αναδειχθεί νικήτρια στο πρώτο ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα