Όλα έτοιμα για το Φάιναλ Φορ

19:33 15/3/2013 - Πηγή: AEK365

Η καρδιά του Ευρωπαϊκού βόλεϊ χτυπάει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ομσκ, την πόλη που επέλεξε η CEV για να διεξαχθεί το Final 4 του Champions League Ανδρών...

Στην κεντρική Ρωσία (2.555 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας) η Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ (οικοδέσποινα τυπικά της διοργάνωσης καθώς σ' αυτήν ανατέθηκε το τουρνουά και πήρε το απευθείας εισιτήριο για την τετράδα) στην οποία αγωνίζεται

ο πρώην άσος του Ηρακλή Μάρκους Νίλσον, η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης Ζενίτ Καζάν (των χρυσών Ολυμπιονικών Αλέκνο, Μιχαΐλοφ, κ.α), η Ιταλική Κούνεο (του μεγάλου Νίκολα Γκρίμπιτς) και η Πολωνική ΖΑΚΣΑ Κέντζερτζιν του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού Πάβελ Ζαγκούμνι και του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Φελίπε Φοντέλες θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.
Στον πρώτο ημιτελικό θα έχουμε τον Ρωσικό εμφύλιο καθώς στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα 16.30) η Λοκομοτίβ θα αντιμετωπίσει την Ζενίτ ενώ στις 14.30 (19.30 τοπική) θα αγωνιστούν Κούνεο - ΖΑΚΣΑ.

«Περιμέναμε αυτή τη στιγμή από την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι η Λοκομοτίβ ανέλαβε τη διοργάνωση. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να τιμήσουμε με αυτό τον τρόπο τους οπαδούς μας, αρκετοί εκ των οποίων θα ταξιδέψουν 8 ώρες με το τρένο για να έρθουν στο Ομσκ και να μας στηρίξουν», δήλωσε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της ‘Λόκο' και χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αλεξάντερ Μπίτκο, ενώ ο προπονητής της ομάδας Αντρέι Βορόνκοφ παρά τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Έχουμε δημιουργήσει φέτος ένα γκρουπ εξαιρετικών παικτών, αλλά δυστυχώς κάποιοι εξ αυτών αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών κι αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε. Παρόλα αυτά έχουμε προσπαθήσει να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα από αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ακόμη δεν έχω καταλήξει στο ποιοι θα ξεκινήσουν το ματς και θα πάρω τις αποφάσεις μου μετά την τελευταία προπόνηση».

Ο αρχηγός της Ζενίτ, Μιχαήλ Μιχαίλοφ τόνισε από την πλευρά του: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι πολύ δύσκολα, αλλά αυτή ακριβώς είναι και η πεμπτουσία του φάιναλ φορ. Από την πλευρά μας έχουμε δουλέψει σκληρά και φυσικά ευχή όλων μας είναι να διατηρήσουμε τον τίτλο που κατακτήσαμε πέρσι». Η Ζενίτ φέτος έχει κερδίσει τρεις φορές στις εγχώριες διοργανώσεις την Λοκομοτίβ, ωστόσο ο Βλαντιμίρ Αλέκνο υπενθύμισε: «Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι θα παίξουν μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς τους και θα έχουν κατά κάποιο τρόπο το πλεονέκτημα της έδρας. Δεν ξέρω με ποιους παίκτες θα αγωνιστούν, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι τρεις νίκες που έχουμε πετύχει εις βάρος τους δεν μετρούν καθόλου εδώ, αφού όλα ξεκινούν από το μηδέν».


Για το Κούνεο, αυτή είναι η παρθενική του παρουσία σε φάιναλ φορ Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πολλοί από τους παίκτες της έχουν ανάλογη εμπειρία όπως ο αρχηγός της Γουτ Βάισμανς. «Είμαστε όλοι χαρούμενοι που καταφέραμε να προκριθούμε στο φάιναλ φορ. Από τη στιγμή όμως που είμαστε εδώ σίγουρα θέλουμε να προχωρήσουμε παραπάνω και να προσθέσουμε ότι καλύτερο σ' αυτή την πρώτη μας συμμετοχή στη διοργάνωση», είπε ο Βέλγος ακραίος. «Βλέποντας το πάνελ της συνέντευξης Τύπου, γίνεται εύκολα αντιληπτό η ποιότητα και η αξία του συγκεκριμένου φάιναλ φορ. Μέχρι την Κυριακή ο κόσμος θα παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου αγώνες κι η ομάδα που θα αντέξει θα μπορέσει να πάρει τις δύο νίκες που θα της επιτρέψουν να πανηγυρίσει τον τίτλο», τόνισε ο τεχνικός των Ιταλών Ρομπέρτο Πιάτσα.

«Ήρθαμε δύο ημέρες νωρίτερα στο Ομσκ προκειμένου να προσαρμοστούμε στη διαφορά της ώρας και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι από κάθε πλευρά», τόνισε ο τεχνικός της ΖΑΚΣΑ Ντανιέλ Καστελάνι ενώ ο αρχηγός της ομάδας Πάβελ Ζαγκούμνι συμπλήρωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να προκριθούμε στο φάιναλ φορ και για κάποιους παίκτες της ομάδας μας αυτό το τουρνουά είναι η ευκαιρία της καριέρας τους για να κερδίσουν την Ευρωπαϊκή δόξα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Final 4
Σάββατο 16 Μαρτίου
11.30 Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ - Ζενίτ Καζάν
14.30 Κούνεο - ΖΑΚΣΑ Κέντζερτζιν
Κυριακή 17 Μαρτίου
12.30 Αγώνας για τις θέσεις 3-4
15.30 Τελικός

Keywords
Τυχαία Θέματα