«Όλα είναι πιθανά με Ιμπραΐμοβιτς»

16:07 11/6/2012 - Πηγή: AEK365

Ουκρανία και Σουηδία αναμετρώνται απόψε στο Κίεβο με τον Αντρέι Σεφτσένκο να μιλά για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τον οποίο η Σουηδία, όπως υποστήριξε ο έμπειρος φορ, μπορεί να φτάσει μέχρι και ημιτελικό.

Σε δηλώσεις του ο Σεφτσένκο τόνισε: "Με τον Ζλάταν στην ομάδα τα πάντα είναι πιθανά. Η σεζόν που πέρασε ίσως ήταν η καλύτερη που έχει διανύσει ποτέ. Αν δεν υπήρχε ο Λιονέλ Μέσι ο Ιμπραΐμοβιτς θα μπορούσε εύκολα να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα φέτος και θα την άξιζε. Ξέρω τον Ζλάταν αρκετά καλά και

μία ομάδα με ένα τέτοιο παίκτη στο ρόστερ αυτόματα θέτει υποψηφιότητα για μία νίκη τελικού. Ίσως η εθνική Σουηδίας να μην έχει τόσο δυνατή άμυνα και μεσαία γραμμή, αλλά νομίζω πως μπορεί να φτάσει στα ημιτελικά. Έχουν τόσους πολλούς νέους και ικανούς παίκτες, αρκετούς έμπειρους και το κυριότερο δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Δεν υπάρχει ούτε πίεση, ούτε άγχος".
Στο EURO 2012, ο Σεφτσένκο θα ολοκληρώσει την καριέρα του με τον φορ της Ντιναμό Κιέβου να δηλώνει: "Δε θα μπορούσα να ζητήσω έναν καλύτερο τρόπο για να κλείσω την καριέρα μου. Ελπίζω πως τα αποτελέσματα που θα φέρουμε θα ανταπεξέλθουν στις μεγάλες προσδοκίες που έχουμε. Έχουμε μία καλή ομάδα και είμαι σίγουρος πως θα τα πάμε καλά. Ίσως να μην κερδίσουμε το τουρνουά, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για εμάς, τους οπαδούς μας, τη χώρα και τους ανθρώπους μας".
Για τον ρόλο του αουτσάιντερ που έχει δοθεί στην Ουκρανία, ο Σεφτσένκο δήλωσε: "Ιστορικά η Ουκρανία ήταν πάντα το αουτσάιντερ, οπότε αυτό δεν είναι κάτι καινούριο για εμάς. Επίσης, δεν μας ενοχλεί, γιατί είναι καλύτερο να... ταξιδεύεις με τα φώτα κλειστά, ειδικά όταν είσαι η συνδιοργανώτρια χώρα".
Όσο για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ουκρανίας, τον Όλεγκ Μπλαχίν, ο Σεφτσένκο τόνισε: "Έχουμε μία καλή ομάδα, αλλά ίσως δεν έχουμε την γενιά των κορυφαίων παικτών όπως είχαμε κάποια χρόνια πριν. Ο προπονητής μας είναι ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης και είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψε μετά από τέσσερα χρόνια στην τεχνική ηγεσία της ουκρανικής ομάδας, γιατί πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες της Ουκρανίας και αποτελεί ένα αληθινό σύμβολο για τη χώρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα