Οκτώ ομάδες χωρίς άδεια!

18:27 21/8/2012 - Πηγή: AEK365

Παράταση μέχρι την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι έδωσε η ΕΕΑ, στις ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον φάκελό τους. Στη σημερινή της συνεδρίαση, η επιτροπή έδωσε άδεια μόνο σε τρεις ΠΑΕ, τη Βέροια, τον Λεβαδειακό και την Κέρκυρα. Κάτι που σημαίνει ότι τη δεδομένη στιγμή οκτώ ομάδες συνολικά βρίσκονται

στον αέρα! Ο λόγος για τους ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Αρη, ΟΦΗ, Πανιώνιο, Πανθρακικό και Πλατανιά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΑ, αυτές οι ομάδες θα έχουν τρεις μέρες στη διάθεσή τους για να συμπληρώσουν στους φακέλους τους τα στοιχεία που τους λείπουν μέχρι στιγμής.
Βέβαια, τα δεδομένα δεν είναι ίδια και για τις οκτώ ομάδες. Παναθηναϊκός, Αρης και Πανθρακικός δεν έχουν καταθέσει εγγυητική επιστολή. Η ΑΕΚ δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη φορολογική ενημερότητα. Από τον ΠΑΟΚ λείπει η εγγυητική επιστολή ενώ έχει λήξει η φορολογική ενημερότητα. Στον Πλατανιά δεν έχει ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο ΟΦΗ δεν έχει φορολογική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή, ενώ από τον Πανιώνιο λείπουν και ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή!
Παναθηναϊκός, Άρης και Πανθρακικός δεν έχουν πάντως πρόβλημα με τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, καθώς και χωρίς εγγυητική επιστολή η ποινή που προβλέπεται σε πρώτη φάση είναι ένα πρόστιμο. Για τον Πλατανιά αρκεί μια βεβαίωση τραπέζης ότι είναι διαθέσιμα τα χρήματα της αύξησης ΜΚ. Όσον αφορά ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και Πανιώνιο, για την έλλειψη ενημερότητας προβλέπεται ακόμη και υποβιβασμός, ωστόσο θα είναι στο χέρι της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας πόσο... γρήγορα θα προχωρήσει στην επιβολή των κυρώσεων. Αν δηλαδή θα κινηθεί άμεσα ή θα τους δώσει λίγο χρόνο ακόμη να λύσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Η ΑΕΚ έκανε σήμερα το μεσημέρι ένα σημαντικό βήμα με τη συμφωνία της με την ΦΑΕΕ Αθηνών για την διήμερη άρση των κατασχετηρίων, προκειμένου να καταφέρει να εκταμιεύσει μελλοντικά της έσοδα και να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Ωστόσο, μένει να φανεί αν οι τρεις μέρες προθεσμίας είναι επαρκείς για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας ή αν θα χρειαστεί την βοήθεια της ΕΠΟ και της Λίγκας για να πάρει μια παράταση...

Keywords
Τυχαία Θέματα