ΟΗΕ: Η κατάρριψη του Boeing ίσως συνιστά έγκλημα πολέμου

12:51 28/7/2014 - Πηγή: AEK365

Η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ναβί Πιλάι εξέφρασε την άποψη ότι η πτώση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, το οποίο κατερρίφθη από πύραυλο σε περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, μπορεί να συνιστά «έγκλημα πολέμου».

Εν τω μεταξύ, η κοινή αυστραλο-ολλανδική ομάδα ερευνητών κατευθύνεται στον τόπο της συντριβής του Boeing, επιβεβαίωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η ίδια ομάδα είχε προσπαθήσει να φτάσει

στο σημείο και την Κυριακή, ωστόσο, λόγω των σφοδρών μαχών κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Η 49μελής ομάδα άοπλων αυστραλών και ολλανδών ερευνητών της αστυνομίας συντονίζεται από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

«Κύριος στόχος μας είναι να ανακτήσουμε τις σορούς. Αυτό περιμένει ο λαός της Αυστραλίας, αυτό αξίζουν οι οικογένειες που θρηνούν σε ολόκληρο τον κόσμο» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ.

Από τους συνολικά 298 επιβαίνοντες στο Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, το οποίο κατά τα φαινόμενα καταρρίφθηκε πάνω από την ανατολική Ουκρανία την προηγούμενη εβδομάδα, βρίσκονταν 193 Ολλανδοί. Πολλές από τις σορούς των θυμάτων έχουν ήδη μεταφερθεί στην Ολλανδία, όμως άλλες παραμένουν στο σημείο της συντριβής.

Keywords
Τυχαία Θέματα