Οι βουλευτές που μπαίνουν στη Βουλή και τα «μεγάλα όνοματα» που μένουν απέξω

03:44 26/1/2015 - Πηγή: AEK365

Το τοπίο έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει για τους βουλευτές που εκλέγονται από κάθε κόμμα με καταμετρημένο σχεδόν το 95% των ψήφων.

Πολλά μεγάλα ονοματα από τη Νέα Δημοκρατία μένουν εκτός, όπως είναι αναμενόμενο καθώς το κόμμα πήρε μόνο

76 έδρες, ενώ πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει 149 έδρες.

Συγκεκριμένα, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών εκλέγονται η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών Γαβριήλ Σακκελαρίδης καθώς και ο Νίκος Βούτσης αλλά και ο δημοσιογράφος της Αυγής, Νίκος Φίλης. Στη Β' Αθηνών εκλέγονται 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος έρχεται πρώτος σε ψήφους, Γιάννης Δραγασάκης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νάντια Βαλαβάνη, ο Δημήτρης Στρατούλης, Ευκλείδης Τσακαλωτός και ο Νίκος Παππάς.

Από την άλλη, με τη ΝΔ στην Α' Αθηνών εκλέγει τέσσερις βουλευτές: Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κικίλια, Ντόρα Μπακογιάννη και Φωτεινή Πιπιλή. Εκτός μένουν μεταξύ άλλων ο Νικήτας Κακλαμάνης, Θανάσης Πλεύρης και ο Μανώλης Μαυρομάτης. Στη Β΄Αθηνών εκλέγει 11 βουλευτές μεταξύ των οποίων ο Νίκος Δένδιας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Μανώλης Βαρβιτσιώτης, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, η Σοφία Βούλτεψη και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Εκτός μένουν ο Γιάννης Μιχελάκης, ο Αργύρης Ντινόπουλος.

Το ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθηνών εκλέγει μόνο τον Κώστα Σκανδαλίδη. Στη Β' Αθηνών εκλέγει δύο βουλευτές: τη Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ εκτός μένουν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Πύρρος Δήμας, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, ο Γιώργος Κατριβάνος κ.α.

Στη Β' Πειραιώς, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές: τον Παναγιώτης Λαφαζάνης, τη Νίνα Κασσιμάτη και την Εύη Καρακώστα. Η ΝΔ εκλέγει μόνο έναν βουλευτή, τον Γιάννη Τραγάκη. Εκτος μένει ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Από το Ποτάμι εκλέγεται ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός μιας και ο Σταύρος Θεοδωράκης κράτησε την έδρα του στα Χανιά.

Στην Α' Θεσσαλονίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει επτά βουλευτές μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Αμανατίδης και η Βούλα Τεκτονίδου. Στη Β' Θεσσαλονίκης εκλέγει δύο βουλευτές: τη Λίτσα Αμανατίδου και τον Σωκράτη Φαμέλο.

Η ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης εκλέγει τέσσερις βουλευτές: τον Κώστας Καραμανλή, τον Σταύρο Καλαφάτη, τον Κώστα Γκιουλέκα και την Έλενα Ράπτη. Εκτός Βουλής μένουν ο Γιώργος Ορφανός και ο Στράτος Σιμόπουλος. Στη Β' Θεσσαλονίκης εκλέγονται δύο: ο Αντώνης Σαμαράς και Θόδωρος Καράογλου

Keywords
Τυχαία Θέματα