Οι «τελευταίες φορές» της Βασίλισσας...

11:18 19/10/2014 - Πηγή: AEK365

Στις 5 Μαϊου του 2008 έδωσε η ΑΕΚ τον τελευταίο της αγώνα ως γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ, υποδεχόμενη τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο των προημιτελικών των play off. Σε έναν αγώνα γεμάτο ένταση στις εξέδρες, αλλά και το παρκέ με τις κόντρες των Αγγέλου - Γιαννάκη, ο Ολυμπιακός

πήρε τη νίκη - πρόκριση με 70-68. Στο ημίχρονο του συγκεκριμένου αγώνα η ΚΑΕ ΑΕΚ (διοίκηση Δημήτρη Δρόσου) βράβευσε τους Ριβάλντο (ως MVP), Μπλάνκο (ως πρώτο σκόρερ), Ζήκο (ως αρχηγό, που σταματούσε την ενεργό δράση), αλλά και την ΠΑΕ ΑΕΚ για την κατάκτηση του (χαμένου στα «χαρτιά») πρωταθλήματος.

Στις 20 Απριλίου του 2011 η ΑΕΚ αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην Α1 πριν την επάνοδό της την προηγούμενη εβδομάδα στην Αμαλιάδα. Αντίπαλος ήταν ο Πανιώνιος στο κλειστό της Ζωφριάς σε μια ημέρα που δεν θα ξεχαστεί ποτέ από κανένα φίλο της ομάδας μπάσκετ. Η Ένωση, παρά το άγχος, κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς με 78-68 με συνέπεια όλοι να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην Ρόδο, όπου ο Ηλυσιακός αντιμετώπιζε τον Κολοσσό. Το ματς έληξε με 58-49 υπέρ των φιλοξενούμενων, που έκαναν μια... εντυπωσιακή και επιεικώς περίεργη ανατροπή σώζοντας τη σεζόν και αφήνοντας την ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της εκτός μεγάλης κατηγορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα