Οι μονομάχοι για το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους

17:49 1/2/2015 - Πηγή: AEK365

Το 2016 Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να επιλέξουν ποιος θα είναι ο εκλεκτός τους που θα διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ. Οι New York Times παρουσιάζουν σήμερα τους πιθανότερους υποψηφίους για το χρίσμα στα δύο κόμματα. Στους Δημοκρατικούς με την Χίλαρι Κλίντον να θεωρείται το απόλυτο φαβορί λίγοι είναι εκείνοι που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να την κοντράρουν. Μάρτιν Ο'Μάλεϊ, Τζιμ Γουέμπ και Μπέρναρντ Σάντερς

είναι οι μόνοι που δηλώνουν ότι είναι πιθανό να διεκδικήσουν τη θέση του υποψηφίου προέδρου των Δημοκρατικών.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα. Ο Μιτ Ρόμνεϊ (αντίπαλος του Ομπάμα το 2012) αποσύρθηκε και έτσι η μάχη είναι ανοιχτή και πάρα πολλοί έχουν δηλώσει ήδη πως σκοπεύουν να συμμετάσχουν. Ο Τζεμπ Μπους θέλει να γίνει ένας ακόμα πρόεδρος από την οικογένεια ενώ πιθανοί αντίπαλοι του θα είναι οι Σκοτ Γουόκερ, Κρις Κρίστι, Μάικ Χάκαμπι, Μάρκο Ρούμπιο, Ραντ Πολ, Τεντ Κρουζ, Ρικ Σάντορουμ, Ρικ Πέρι, Μπόμπι Τζίνταλ, Κάρλι Φιορίνα και Μπεν Κάρσον.


Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι στιγμής καθώς δεν είναι απίθανο κάποιοι να μην μπουν τελικά στον αγώνα αλλά και κάποιοι άλλοι που δεν έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να το κάνουν την τελευταία στιγμή. Τα πρώτα στοιχεία πάντως δείχνουν ότι Χίλαρι και Μπους έχουν τον πρώτο λόγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα