Οι κορυφαίες στιγμές στην εποχή Γουαρντιόλα (VIDEO)

14:25 27/4/2012 - Πηγή: AEK365

Έφτασε το καλοκαίρι του 2008 στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, προκειμένου να την βγάλει από το αγωνιστικό τέλμα που την οδήγησε ο Φραν Ράικαρντ, μετά από πολλές επιτυχίες.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία, καθώς η μόνη του προπονητική εμπειρία ήταν από τον πάγκο της Β' ομάδας των Καταλανών και κανείς δεν μπορούσε να περιμένει αυτό που θα επακολουθούσε.

Μέσα σε μια τετραετία κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα θαύμα, να κατακτήσει

κυριολεκτικά τα οπάντα και να δημιουργήσει ρεκόρ θα οποία ίσως να μην καταρριφθούν ποτέ.
Ποιες ήταν όμως οι κορυφαίες του στιγμές στον πάγκο της Μπάρτσα; Εμείς επιλέξαμε τις 20 καλύτερες και σας τις παρουσιάζουμε

20. Η νίκη με 6-1 επί της Χιχόν (2008)
Μόλις το δεύτερο ματς του Γκουαρντιόλα, στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και από νωρίς φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς του. Στο πρώτο ματς οι Καταλανοί έχουν ηττηθεί από τη Νουμάνθια και στη συνέχεια φέρνουν ισοπαλία με τη Σανταντέρ. Κόντρα στη Χιχόν δίνουν μια ποδοσφαιρική παράσταση, ισοπεδώνοντας την άτυχη Χιχόν με 6-1 και πετυχαίνοντας το πρώτο τρίποντο στην εποχή Γκουαρντιόλα.

19. το 4-0 με την Μπάγερν (2009)
Η Μπαρτσελόνα κοντράρεται με την Μπάγερν στο πρώτο σκέλος των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ και κάνει επίδειξη δύναμης. Διασύρει τους Βαυαρούς με 4-0, πετυχαίνοντας όλα τα γκολ στο πρώτο μέρος.

18. Η νίκη στο Σούπερ Καπ κόντρα στη Ρεάλ με 3-2 (2011)
Το πρώτο ματς στο «Μπερναμπέου» έχει λήξει ισόπαλο 2-2 και στο «Καμπ Νου» η Μπαρτσελόνα νικά με 2-1. Στο 82ο λεπτό ο Μπενζεμά ισοφαρίζει και όλα μυρίζουν παράταση. Ο Μέσι ωστόσο με ένα γκολ 2 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα δίνει το τρόπαιο στη Ρεάλ και ο Μουρίνιο εκνευρίζεται τόσο, που παραλίγο να βγάλει το μάτι του Τίτο Βιλανόβα...

17. Η επιστροφή του Σεσκ Φάμπρεγκας (2011)
Η Μπαρτσελόνα έχασε τον Φάμπρεγκας μέσα από τα χέρια της, καθώς ο Αρσέν Βενγκέρ διέκρινε από νωρίς το ταλέντο του και τον άρπαξε στο Λονδίνο. Τόσο ο ίδιος ο πάικτηςε, όσο και η Μπαρτσελόνα επιθυμούσαν μια επανένωση κάποια στιγμή και τελικά το περασμένο καλοκαίρι οπ Σεσκ βρήκε τους παλιούς του συμπαίκτες από τη Μασία.

16. Η επιστροφή του Αμπιντάλ (2011)
Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο συγκλονίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο στο άκουσμα του προβλήματος υγείας του Ερίκ Αμπιντάλ. Ο Γάλλος αμυντικός επεβλήθη σε μεταμόσχευση ήπατος και τελικά τον Απρίλιο του 2011 επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, μπαίνοντας ως αλλαγή στο «Κλάσικο» με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

15. Το καρέ του Μέσι με την Άρσεναλ (2011)
Ο Λιονέλ Μέσι δίναι ακόμη μια μεγάλη ποδοσφαιρική παράσταση, νικώντας μόνος του την Άρσεναλ. Ο Αργεντινός σταρ φορτώνει την εστία του Αλμούνια με 4 γκολ στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και οδηγεί την ομάδα του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

14. Η 3η Χρυσή Μπάλα του Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά από το άλλο κατακτώντας την 3η συνεχόμενη Χρυσή του Μπάλα. Μόνο αυτός και ο Μισέλ Πλατινί έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο και αναμ

Keywords
Τυχαία Θέματα